Der er lys i byens store selskabsrestaurant, Hannerup Skov igen. COZY er rykket fra lystbådehavnen til skovens dybe stille ro, hvor stjernerne og lysglimtene på bølgerne i Lillebælt kæmper om øjets interesse. 

Udenfor er der ild i faklerne, et julelysshow danser drillende rundt på den flotte bygning, imens lyden af skovens dybe stille ro udtrykkes til perfektion. 

Hannerup Skov, Julen 2020. Foto: August Bøgh

Indenfor er der liv og samtale, der er som om, man har glemt, at livet skal leves og kan leves, for det er sjældent i disse tider, at menensker mødes, men så længe man er under 10 i et selskab er det muligt, og pladsen på Hannerup Skov er god, så vi bliver anvist et bord af COZYs egen Tina Møller, imens gemalen Søren fortæller om årets jul.

»I dag har vi desværre sagt nej til mange. Vi er simpelthen booket. Det er fantastisk, at vi får sådan en modtagelse i åbningsweekenden. Det skal bare fortsætte. Hannerup Skov er et unikt hus, og det vi kan her er noget andet, end man ellers ser i byen,« siger han og fortsætter:

»Vi er her til og med den 22. december, så åbner vi igen på Jesper Bangsvej den 8. januar. Vi håber, at mange kommer forbi – man kan som sagt tidligere bestille fra vores menukort, som mange gæster kender fra COZY, men der er også massevis af god julemad – det er trods alt jul på slottet.«

Hannerup Skov, Julen 2020. Foto: August Bøgh

Der er røde servietter, stearinlys og hygge ad libitum. Vi får plads ved et vindue, hvor vi både kan se skoven, men også havnen og havet. Det rum, man ser og møder i Hannerup Skov er bare noget særligt, og Fredericias historier fortælles nærmest fra væggene. Stedet, hvor fredericianere i årtier spadserede ud for at spise søndagsfrokost eller bare nyde et måltid, og i de senere årtier som selskabslokaler for magiske fester, bryllupper, barnedåb og receptioner. 

I dag får vi efter velkomstbobler fra Bourgogne, Beaujolais Caprice De Lune Rosé, jordskokkesuppe pyntet med jordskokkechips og grøn olie. Smagen er god, rund og fløden er der ikke sparret på. Chipsene er sprøde og den grønne olie matcher retten godt, imens vi i glasset drikker Kjær Sommerfeldts anbefaling en rebel, Riesling – Columbia Valley, Washington State, der med druernes friske smag matcher den runde jordskokkesuppe. 

Vi er godt kørende, da vi får hovedretten, hvor skoven for alvor inviteres indenfor. På vores tallerken præsenterer vores tjener os for en kronhjortmedaljon med svampe, rodfrugter, kartofler og en elegant druesauce til. I glasset får vi Capitello, Valpolicella Ripasso, Veneto. 

Hannerup Skov, Julen 2020. Foto: August Bøgh

Godt mætte finder man altid plads til desserten, som igen leveres med naturens signatur i form af en kastanjekage med coulis solbærsorbet. 

I disse tider, hvor 22.00 er deadline, matchede oplevelsen, maden, atmosfæren og Fredericias naturleben udenfor os godt. 

Jul på Slottet-konceptet bliver spændende at følge og måske dumper fredericianerne igen ind til frokost – og genopliver en gammel tradition. 

Velbekomme.

Læs mere om Jul på Slottet her

AVISEN var inviteret af COZY Fredericia.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer