Når Fase 1 i regeringens plan for udrulning af Covid 19 vaccine snart sættes i værk, er formålet klart: Beskyt de svageste i samfundet og beskyt nøglefunktioner, der er kritisk vigtige for samfundet.

Indtil videre betyder det, at læger, sygeplejersker, fysioterapeuter, ergoterapeuter, tandlæger, fodterapeuter og plejepersonale på plejecentre og i hjemmeplejen er omfattet af Fase 1.

Andre personalegrupper, der arbejder tæt på sårbare borgere og patienter og arbejder i de samme rum som de opholder sig i, er ikke medtaget i Fase 1, blandt andre: rengøringsassistenterne.

Deres job består i at opsøge og decinficere smitteflader. Der hvor læger, sygeplejesker og andet sundhedspersonale går, gør de rent og der hvor sårbare borgere opholder sig, gør de rent.

Det har skabt bekymring og forundring blandt 3F’s rengøringsassistenter og deres tillidsrepræsentanter, fordi de oplever, at deres arbejde netop består i at være i kontakt med smitteflader og sårbare borgere og patienter.

Marianne Henriksen, forhandlingssekretær, 3F Privat Service, Hotel og Restauration og Lone Hoffmann, 3F Den Offentlige Gruppe:

”Der er kommet meget stor fokus på vigtigheden af rengøring og hygiejne – rengøring handler simpelthen om folkesundhed. Det har været et tiltrængt fokus, fordi rengøring ofte er usynlig for de fleste af os.

Men det vil være en stor fejl i den kommende udrulningsplan ikke at være opmærksom på, hvor tæt rengøringsassisterne faktisk er på smittekilder og smitteflader, og hvor vigtigt det kan være, at vaccinere dem i Fase 1. De fleste sundheds- og socialfunktioner har i dag opnommeret rengøringsindsatsen og rengøringsassistenterne er meget synlige i ældreplejen og på hospitalerne.”

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer