Mandag klokken 10:00 åbnede den nye Covid-19 teststation i Middelfart, der ligger på P.V. Tuxensvej 14. Til stede var blandt andet Regionrådsformand, Stephanie Lose (V), Middelfarts Borgmester Johannes Lundsfryd Jensen (S) og Allan Mose, som er driftschef hos Ambulance Syd, der er ansvarlig for driften af de nye teststationer og stationens områdeleder.

Ude foran det nye testcenter var en udvalgt skare inviteret til åbningen. Iført mundbind gik turen indenfor, hvor der stod “check-in” ved skranken. Til at starte med er det planen, at der kan testes 200 personer, og det er muligt at skalere op til 4-500 daglige .

»Man skal se det i en sammenhæng med de mobile enheder. Vi kan hjælpe dem med mandskab, og de kan hjælpe os. Lige i øjeblikket er der massetest i Nordjylland, og når det er overstået får vi en pulje af test, som skal fordeles rundt,« siger Stephanie Lose og oplyser, at der i øjeblikket testes ca. 10.000 om dagen i Region Syddanmark, og kapaciteten i Danmark pt. kan klare omkring 65.000 og det øges til 95.000 til december.

Vi spurgte Johannes Lundsfryd, hvad det betyder for Middelfarts borgere, at der nu er kommet en fast teststation til kommunen.

»Først og fremmest betyder det noget for borgerne der bor her. Man får kortere vej, hidtil har man skulle til Kolding og Odense. Som tiden går oplever man at skulle have fri fra arbejde for at nå det. Så det er en serviceforbedring, at man kan køre hertil og få foretaget en test,« siger han og kommer ind på, hvorfor valget faldt på P.V. Tuxensvej 14:

»Infrastrukturmæssigt ligger det fornuftigt og folk kan nemt komme til og fra stedet. Så ligger det også i nærheden af Sygehus Lillebælt så man kan samarbejde med funktioner, og bygningerne stod tomme her, så alt gik op i en enhed,« forklarer Johannes Lundsfryd.

Indenfor skal man tage mundbind på som reglerne foreskriver. (Foto: AVISEN)

Middelfart Kommune har generelt set under hele pandemien ikke været så hårdt ramt, og det glæder Borgmesteren.

»Vi er begunstiget af at have et lavt smittetryk i hele perioden, men der skal ikke meget til at det eksplodere. Man skal spritte hænder, holde afstand og tænke sig om,« konstaterer Johannes Lundsfryd og fortsætter:

»Det er svært at sige. Her har borgerne taget forholdsreglerne tæt til sig selv. Der er lidt længere mellem husene og mere plads at boltre sig i. Vi har gået op i, at folk skal ud i naturen og andre ting. Noget af det hænger også sammen med tilfældighede, fx at vi ikke havde udbrud på et slagteri, og de positive test har været enkelte tilfælde og det betyder meget,« siger han.

Når teststationen i Fredericia åbner vil stationen komme til at dele testpersonale med Middelfart. Derfor vil åbningstiderne fra d. 1. december være: 

– Lige uger: Mandag, onsdag og fredag i Fredericia og tirsdag og torsdag i Middelfart.

– Ulige uger: Mandag, onsdag og fredag i Middelfart og tirsdag og torsdag i Fredericia 

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer