Onlineundervisningen under corona-nedlukningerne får ikke mange roser fra underviserne på de tekniske og naturvidenskabelige uddannelser

Både når det gælder undervisning i værksteder og laboratorier og den mere klassiske form for undervisning, lever online-undervisningen til de studerende under nedlukningerne ikke op til undervisernes egne standarder. Det viser en ny undersøgelse blandt 623 undervisere på de tekniske og naturvidenskabelige uddannelser, Ingeniørforeningen, IDA har lavet.

Den eksperimentelle undervisning i laboratorier og værksteder har naturligvis været sværest at lave om til online-undervisning. Her svarer 68 procent af underviserne, at kvaliteten af undervisningen har været dårligere. Men også når det kommer til den ikke-eksperimentelle del af undervisningen, svarer hele 58 procent af underviserne, at kvaliteten af online-undervisningen er forværret sammenlignet med den undervisning, de lavede før corona-nedlukningen.

– De udfordringer underviserne har oplevet på landet videregående uddannelser, bør give stof til eftertanke. Når online-undervisningen på den anden side af corona-nedlukningerne skal evalueres, skal der naturligvis kigges på, hvor det giver mening, og hvordan undervisningsformen kan bruges på en måde, hvor man ikke går på kompromis med kvaliteten. Det står klart, at online-undervisningen ikke kan erstatte den traditionelle undervisning 1:1, siger Sara Grex, der er formand for IDAs Uddannelses- og forskningsudvalg.

Undersøgelsen viser også, at fornemmelsen af, om de studerende kan følge med, ligger på et lavt niveau, ligesom vurderingen af om de studerende er aktive i undervisningen eller får noget udbytte af undervisningen heller ikke tegner noget pænt billede.

”Følingen med de studerende har på flere områder nærmest helt væk. Det var uden tvivl værst under den første nedlukning, hvor både studerende og undervisere blev kastet ud på dybt vand, men det er min opfattelse, at det går den rigtige vej. Online-undervisning er en undervisningsform, der ikke skal dømmes ude, men det kræver, at det gribes professionelt an, så den bruges. hvor det giver mening for både undervisere og studerende. Det kan aldrig erstatte den fysiske undervisning helt,” siger hun.

I efteråret viste en undersøgelse blandt IDAs studiemedlemmer, at et meget stort flertal af de studerende mente, at det faglige udbytte ved erstatningsundervisningen var dårligere end ved den traditionelle undervisning.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer