Der er indført ugentlig coronatest i Dame og Herreligaen i håndbold, men der er en række ubesvarede spørgsmål i den forbindelse. Vi har derfor kontaktet Divisionsforeningen Håndbold.

Akkurat som det er tilfældet i Superligaen og 1. division i fodbold skal man lave en ugentlig coronatest i håndbold nu. I første omgang skal det ske frem til midten af november, hvor Dameligaen holder pause.

Divisionsforeningen Håndbold og Dansk Håndbold Forbund har ikke sendt et konkret skriv ud, der skal understøtte de coronatest, der foretages. Parterne er ved at lægge sidste hånd på teksten, oplyser direktør i Divisionsforeningen, Thomas Christensen til AVISEN.

Eksempelvis er det pt. uklart, hvem der skal testes. Det har vi derfor spurgt Thomas Christensen om.

“Som udgangspunkt er det dem der optræder på kamprapporten i forbindelse med kampe samt dommere og observatør. En del klubber vælger også at teste de administrative personer, der har hyppigt samvær med spillerne,” svarer Thomas Christensen i en mail til AVISEN.

Hvis vi tager Fredericia Håndboldklub som eksempel vil det betyde, at samtlige spillere på ligaholdet skal testes. Derudover gælder det Jesper Houmark (cheftræner), Ole Damgaard (assistenttræner), Johnny Ebbesen (målmandstræner) og Flemming Smith (fysioterapeut), der plejer at være personerne på holdkortet. 

Test gør det ikke alene

Fra 1. division er der ikke krav om coronatest før, at man kommer i kamp. I håndbold ses det ofte, at hvis en spiller ikke får særlig meget spilletid i en ligakamp, at vedkommende spiller for klubbens andethold, der som regel spiller i 2. og 3. division. 

For at spille på ligaholdet skal man coronatestes, men det er ikke tilfældet for hverken holdkammeraterne på andetholdet eller modstanderne på lavere niveau. Til det svarer Thomas Christensen:

“Test af spiller er kun en del af det at beskytte spillerne og dermed de professionelle forretninger. Almindelig omtanke og opmærksomhed er mindst lige så vigtig. I og med, at alle ligaspillere test en gang om ugen er der en stor chance for at fange smittede og dermed kunne inddæmme smittekæderne, så ikke flere bliver smittet.”

Mens Dameligaen blev skudt igang i lørdags starter Herreligaen i næste uge. For FHK’s vedkommende starter det ud med en kamp mod Bjerringbro-Silkeborg d. 2. september.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer