Når Fredericia Musikforening holder koncert er der som regel strygeinstrumenter og klaver på scenen i Tøjhuset. Torsdag den 19. marts kl. 19.30 er de skiftet ud med guitarer – hele fire af dem.

De bliver betjent af Kristian Gantriis, Michael Norman Sørensen, Per Dybro Sørensen og Volkmar Zimmermann. De kalder deres guitarkvartet “Corona”. Det er ikke for at være aktuelle, for det har den heddet i alle de 25 år, den har eksisteret.

Siden 1995 har gruppen været førende i udviklingen af et repertoire for guitarkvartet. Et af kvartettens hovedformål er nemlig at opdyrke et nutidigt repertoire for besætningen i tæt samarbejde med danske og internationale komponister.

Det er dog ikke kun ny musik, der er på repertoiret. Kvartettens varierede koncertprogrammer åbner for en verden af indtryk, når gammel musik spejler sig i ny musik på tværs af landegrænser og kulturelle skel.

Aftenens program rækker fra renæssancen med den engelske 1500-tals komponist Thomas Morley til den latinamerikanske musiks sensualitet med fire tangoer af Astor Piazzolla. Selv Grieg er repræsenteret, da kvartetten har arrangeret suiten “Fra Holbergs Tid”.

Entré: For medlemmer: 100 kr. For øvrige: 150 kr. Børn og studerende har gratis adgang. 

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer