Sundhedsstyrelsen afholdte i dag et pressemøde hvor de forsøgte at redegøre for den aktuelle status på spredningen af Coranavirus, også i Danmark, hvor der indtil videre er 4 smittede og 122 mennesker i karantæne. På verdensplan er der nu 90.000 smittede og 3000 dødsfald.

“Der er ingen tvivl om at det her er alvorligt med den her epidemi, vi har set udvikle sig siden nytår, og i flere og flere lande. Der er fortsat flest smittede og døde i Kina, men antallet af ny-smittede er større i lande udenfor Kina”, sagde direktør for Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm.

Det er især Sydkorea, Iran og Norditalien, der er hårdt ramt. Men sundhedsstyrelsen holder øje med hvad der sker i vores nabolande, herunder Norge og Sverige der har fået flere tilfælde, men også Tyskland har flere smittede. Det drejer sig her om delstaten Nordrhein Westfalen, der ikke ligger ret langt for Danmark.

“Vi overvåger løbende vores risikovurdering. Men vi er også nød til at sige, at de 4 tilfælde vi har set i Danmark, de har en epidemiologisk forklaring med forbindelse direkte eller inddirekte til udbruddet i Italien”, fortsætter Søren Brostrøm.

Sundhedsstyrelsen ser ikke tegn på at der er videresmitte i Danmark, men er meget opmærksomme på at der kan være flere ukendte tilfælde i det danske samfund. På den baggrund har man skruet yderligere op for inddæmringsstrategien i landet.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer