Hvert år markerer Enhedslisten i Fredericia Krystalnatten ved et mindearrangement, men som alt andet i samfundet lige for tiden er fysiske arrangementer stærkt begrænset – og derfor greb Enhedslisten i Fredericia også deres arrangement anderledes an. De flyttede det online.

“Det er en af de sorteste dage i verdenshistorien. Det blev startskuddet til 2. verdenskrig, jødeforfølgelsen og Holocaust. Det er en begivenhed vi i Enhedslisten plejer at markere med fakkeloptog, sang og taler. Men i år har vi grebet det anerledes an på grund af Corona”, siger Enhedslistens byrådsmedlem, Cecilie Roed Schultz.

Enhedslisten i Fredericia havde ved markeringen allieret sig med deres to spidskandidater til Folketinget, Rasmus Vestergaard og Senim Demir.

“Vi minder hinanden om, at nazismens rædsler ikke skal gentages. Vi holder fast i, at alle mennesker er lige, uanset hvilken trosretning de bekender sig til. Uanset hvor i verden de kommer fra og ser ud”, siger Senim Demir, og fortsætter:

“Diskrimination er på ingen måde okay. Racisme er ikke okay. Nazismen hverken er eller var okay. Vi skal blive ved med at minde hinanden om at det ikke må gentage sig. Selvom Krystalnatten er mange år tilbage, så ser vi at der er had der gennemsyrer vores samfund. Vi skal bekæmpe den had og stå sammen”.

“Vi har set i den danske debat hvordan man i forbindelse med Covid-19 har forsøgt dels at give somalierne skylden og hvor højrefløjen har forsøgt at give østeuropæiske arbejdere skylden. Vi står også overfor en klimakrise. Hvis ikke vi løser denne vil millioner kommer på flugt. Vi har kun vores medmenneskelighed til at komme igennem disse kriser”, siger Rasmus Vestergaard og fortsætter:

“Som en klog mand engang sagde: Hvis ikke man lærer af historien, så er man dømt til at gentage dens fejltagelser”

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer