Der er garanti for et kæmpe smil og latter fra Henrik Hansen når man træder ind af døren hos Vestbyens Herretøj på Vejlevej. Han har taget plads i baglokalet, frokosten skal lige nås også. Ikke fordi der er travlt i butikken, men det er ikke Coronaens skyld, “det er bare sommerferie”, fortæller Henrik.

Da Corona-krisen ramte Danmark ramte den hårdt. Det var også tilfældet for Henrik hos Vestbyens Herretøj. Selvom han på intet tidspunkt var tvunget til at lukke, så kunne han sagtens mærke, at tingene ikke var som de plejer.

“Normalt i marts, april og maj har jeg jo højsæson. Det er her der bliver solgt en del jakkesæt i forbindelse med konfirmationer og bryllupper, men fordi de er aflyst, så er kunderne også udeblevet. Så det har været hårdt, det har det”, fortæller Henrik til Fredericia AVISEN.

“Men jeg skal ikke brokke mig. Vi kommer ikke til at indhente det her igen, men vi klager ikke. Vi skal nok komme igennem det her”, slår han fast.

Med højsæsonen udeblevet var udsigterne ikke de bedste for Henrik og Marianne i butikken. Derfor valgte han også at takke ja til regeringens tilbud om hjemsendelse af medarbejdere, hvilket betød at Marianne i en længere periode kun kunne besøge butikken for at drikke en kop kaffe med Henrik, “men det var nødvendigt, så måtte vi jo bare klare det”, fortæller Henrik.

Men nu er Marianne tilbage i butikken, eller – hun har sommerferie, men er lige inde på et kort visit da jeg kigger forbi. Men hun er ikke længere på lønkompensation, for der har faktisk været rigeligt at lave de seneste uger.

“Der var lavvande i omsætningen i det meste af foråret, det skal ikke være nogen hemmelighed. Det var da svært, selvfølgelig var det det. Men det var jo ude af mine hænder. Vi brugte de muligheder vi havde, og så skulle vi nok komme igennem det”, fortæller han og fortsætter:

“Men her fra juni gik der for alvor op igen. Ikke at vi havde sådan en helt vild måned, men vi havde en juni hvor vi ramte lige omkring der hvor vi plejer at gøre. Så det var for mig tydeligt at mærke, at der igen begynder at komme gang i tingene. Det hjalp selvfølgelig lidt, at der kom nogle konfirmationer i juni, men generelt er jeg meget positivt overrasket over hvordan det vendte”.

“Så jeg ser meget frem til den tid der kommer nu her. For nu er der sommerferie, der er alt som det plejer. Måske endda har vi lidt mere end normalt, men det er ikke meget. Men jeg ser fortrøstningsfuldt frem til de måneder der kommer – også fordi mange bryllupper og konfirmationer er udskudt til efteråret”, supplerer Henrik.

Der er smil over hele linjen, vittighederne kommer som skidt fra en spædekalv – ligesom man kender Henrik. Der er garanti for højt humør og en smittende latter når man svinger ind forbi. Corona har i hvert fald ikke ødelagt Henriks gode humør og optimisme.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer