Flere og flere danskere sikrer sig mod rejserestriktioner ved at søge efter fleksible flybilletter hos rejseudbydere. På blot en måned er søgninger efter fleksible flybilletter fordoblet hos rejsesøgemaskinen momondo.

Det kan være svært at finde hoved og hale i de mange restriktioner, der løbende ændrer sig fra destination til destination, og samtidig navigere i rejse- og flyselskabernes afbestillingsvilkår. Men faktisk er der meget, man selv kan gøre for at sikre sig en tryg rejse. Og det er der mange danskere, der har fundet ud af.

Antallet af søgninger med brug af filteret ‘fleksible flybilletter’ er nemlig fordoblet på blot en måned, viser nye tal fra rejsesøgemaskinen momondo. Netop forsikringen om, at man kan ændre eller afbestille sin flybillet hos rejseudbyderen, giver mere tryghed i en tid præget af aflysninger og nedlukninger.

– Det giver god mening, at så mange er begyndt at gøre brug af vores filter, som leder til fleksible flyrejser. På den måde kan man trygt booke drømmerejsen med sikkerhed om, at man gratis kan afbestille, hvis noget skulle komme i vejen, fortæller momondos danske talsperson, Per Christiansen.

Danskerne vil rejse på trods af restriktioner

Selvom de nuværende corona-smittetal har ført til rejserestriktioner og nedlukninger i flere lande, så vil danskerne stadig på ferie. Og på trods af, at corona-usikkerhed har skabt udsving, så er der markant flere, der søger efter rejser end sidste vinter, viser tal fra momondo.

– Man kan sagtens komme ud og opleve verden, selvom tiden er præget af corona. Så længe man er opmærksom på rejserestriktioner på destinationerne, rettighederne hos forskellige rejseselskaber og -udbydere samt fordelene ved en rejseforsikring og muligheden for at booke fleksible rejser, fortæller Per Christiansen.

momondo tager temperaturen på flysøgninger med værktøjet Fly trends, som viser, at niveauet i januar indtil videre har ligget cirka 40 procent under niveauet før corona. Til sammenligning lå niveauet i januar sidste år knap 90 procent under niveauet før corona.

Gode råd til en tryg rejse

momondo har samlet en række råd til at skabe overblik og tryghed på rejsen.

– Brug momondos filtre til blandt andet at finde fleksible flybilletter med gratis afbestilling (ofte i form af tilgodebevis eller lignende) eller uden ombookingsgebyr.
– Hold dig opdateret på de forskellige landes restriktioner med momondos kort over rejserestriktioner der giver overblik over, hvilke destinationer, det er muligt at rejse til.
– Tjek hvilke rejseselskaber og -udbydere har fleksible ombookings- eller afbestillingspolitikker – mange selskaber giver garantier i denne tid.