Det er efterhånden længe siden, at 6. Juli Garden har haft muligheden for at spille sammen. Det bliver der nu lavet om på, for i morgen lørdag er der to minikoncerter med de musikalske talenter. Det er både for at skabe glæde – og selvfølgelig for at spille musik. 

“I morgen lørdag kl. 11 spiller vi to koncerter i Fredericia. Det gør vi fordi, at alt har været lukket ned – men vores gardere vil jo rigtig gerne ud og spille og derudover vil vi gerne med ud og vise, at vi stadig er her. Så det er både for gardernes skyld, for byens skyld og for Garden som helheds skyld, at vi prøver at lave noget hvor vi trods alt spiller musik for de der vil høre på det. Samtidig overholder vi jo de regler der er for max. 10 personer og to meters afstand og så videre”, fortæller Formand for 6. Juli Garden, Peter Vind Larsen til Fredericia AVISEN.

“Det kommer til at foregå sådan, at hvor vi plejer at spille en samlet koncert, så deler vi os op i to hold. Vi laver to minikoncerter, hvor der bliver max. 10 deltagere fra vores side, hvilket også betyder, at vi ikke kan march og sådan, men vi kan stille os op og spille en lille koncert. Vi kan også kun spille måske et kvarter, hvor vi plejer at spille en halv time. Men vi synes det var en god idé – og trods alt bedre end ingenting. Det er jo noget vi selv savner at gøre, og noget der er blevet taget positivt imod af dem vi har talt med omkring det”, fortæller Peter.

“Vi spiller den ene koncert i Kongens Punkt i gården nede i det nye byggeri, og den anden koncert er på Rådhuspladsen. Vi har jo to orkestre, et tamburkorps og et symfoniorkester, der så bliver fordelt. Så er det klart, at vi skal opfordre de folk der lytter på det, at de sørger for at holde afstand, både til os og til hinanden. Men det er en af grundene til, at vi har valgt at gøre det to steder med god plads omkring”, fortsætter han.

“Det er for at garderne kan spille, for at vise at vi er her – og fordi mange bliver glade når vi spiller. Det prøver vi i første omgang nu, og så har vi talt om ikke vi skal lave tilsvarende andre lørdage. Vi er jo også blevet nødt til at aflyse vores garderfestival, hvor 300 gardere skulle samles her i byen, men det har vi måttet aflyse, desværre”, lyder det afslutningsvist fra Formand Peter Vind Larsen.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer