Lørdag den 10. oktober slår VejleMuseerne – Kunstmuseet dørene op for en stort anlagt udstilling om den amerikanske kunstner, Corita Kent. Museet kan præsentere udstillingen som det første i Danmark.

”Herhjemme er Corita Kent stadig en lidt hemmelig kunstner, som de færreste har hørt om. På VejleMuseerne ønsker vi, at publikum skal lære en yderst interessant og relevant kvinde at kende. Hendes værker er 50 år gamle, men ser ud som om, de kunne være lavet i går,” fortæller udstillingsinspektør og kurator, Marie Dufresne.

Aktuelt budskab

Corita Kent var en særdeles sammensat person, der levede sit liv som kunstner, politisk aktivist, underviser i billedkunst og som nonne i et kloster i Los Angeles. Udstilingen Corita Kent – Rules of Engagement viser hendes 55 af hendes litografier, der med deres klare farver og skarpe budskaber kan ligne moderne reklamer eller plakater. Værkerne viser, at hun var dybt engageret i sin omverden med sine budskaber om næstekærlighed, tolerance og respekt for hinanden.

”Corita Kent slår på, at vi skal se hinanden som individer og ikke hænge os i nationalitet eller forudindtagede meninger om verden. Det budskab kan ikke være mere aktuelt set i lyset af den seneste tids flygtningesituation,” siger Marie Dufresne.

 

Kreativ på Kent-måden

Udstillingen består af 55 litografiske værker, tre dokumentarfilm samt to dukkefilm af kunstnerparret Ray og Charles Eames. Derudover bliver museets foyer omdannet til et kreativt værksted, hvor gæster i alle aldre kan prøve kreative kræfter med nogle små opgaver. Opgaverne er inspireret af de helt konkrete arbejdsregler og metoder, som Corita Kents elever arbejdede med på værkstedet i Los Angeles.

Derudover afholder museet to workshops i skolernes efterårsferie (uge 42) , hvor kunstneren Frans Jacobi står for en plakatworkshop og kunstneren Gudrun Hasle er i spidsen for en bannerworkshop. De to workshops munder ud i et optog gennem Vejle centrum lørdag den 17. oktober klokken 12.

 

Tid og sted

Corita Kent – Rules of Engagement

VejleMuseerne – Kunstmuseet 10. oktober 2015 til 10. januar 2016

Fernisering den 10. oktober klokken 14-17 med åbningstale ved journalist, forfatter og tidligere USA-korrespondent, Davis Trads.