Forside Erhverv Container Living søsættes på land

Container Living søsættes på land

DEL
Container Living
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Det var i dag en stor og længe ventet dag for Container Living, som placerede deres første container i Kanalbyen. En række af beboelses og kreative containere skal sammen danne prestige projektet Container Living.

Jeg møder Brian Gade, som er administrerende Direktør i Container Living på havnen i Fredericia. “Det er en stor dag i et lille projekt, kan man sige, men et sindssygt vigtigt projekt, og nu kan vi se det hele virker og tingene passer sammen med installationerne” siger han.

Container Living
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

I de første containere, som er løftet på plads, er en enhed på 60 km2, der skal der være multirum for byens borgere. Det er Kanalbyen, som skal drive det og det bliver anvendt til de ting som Kanalbyen beslutter sig for. “Der har allerede nu været flere spændende ting oppe at vende”, siger Brian Gade. De næste to, der bliver sat op i dag bliver erhvervslokale forrest og idet bagerste lokale, kommer der en vinklub. “Et vinlaug har lejet det, så der kommer også til at ske nogle ting, der skaber noget liv hernede” siger Brian.

Container Living
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Det er som en  helt normal bolig faktisk, pakket ind i en container, og det er det samme reglement som gælder, med vand, varmeslanger og afløb til toiletter og vask. Der skal efter planen bygges oven på sidst i næste uge, rammerne til det har Container Living netop lige fået patent på. “Rammen gør, at vi bliver ved med at kunne bygge op af i høje bygninger selv om det har været en udfordring i forhold til statik og brand, så det er dejlig at se det lykkedes” siger den glade og stolte Direktør.

Brian Gade siger, “det på mange måder har været et super vigtigt projekt og det første af sin slags, og nok også det mindste, så fremtiden vil byde på mange store container projekter”.

Vi glæder os til at følge udviklingen på Fredericia AVISEN.