Connie Hedegaard fylder år. Det er efterhånden 36 år siden, at Connie Hedegaard startede sin politiske karriere hos Det Konservative Folkeparti tilbage i 1984. Sidenhen har Connie Hedegaard, både som politiker og journalist, været med til at sætte en dagsorden. I de senere år er det kampen for klimaet, som Connie Hedegaard har kæmpet.

Connie Hedegaard kan se tilbage på en glorværdig karriere i dansk og international politik, hvor hun de senere år er blevet en stor klimafighter.

Connie Hedegaard forfattede i 2008 bogen: Længe før klimaet blev hot, og det var også længe før, at danske valg blev afgjort med klima som tema. Connie Hedegaard blev også kendt i politiske kredse, da hun i 1987 blev forsvarsordfører for Det Konservative Folkeparti og to år senere politisk ordfører. Men et år efter denne post fik politikeren nok, og kastede sig over journalistikken hos Berlingske senere Danmarks Radio. Mange husker hende måske også som en veltalende og dygtig vært på DR2s Deadline, hvor hun styrede programmet med stor vid og god formidlingkunst.

I 2004 vendte Connie Hedegaard retur til politik, da hun blev Miljøminister i Anders Fogh Rasmussens regnering. Hun blev senere Klima- og energiminister, og var i 2009 Formand for FN’s klimatopmøde i København, COP15. Kampen for klimaet fortsatte, da hun fortsatte den politiske karriere i Bruxelles med, hvad hun selv kaldte et ønskejob, som EU’s første klimakommisær fra 2010-2014.

Connie Hedegaard kæmper stadig for klimaet, og selvom hun ikke længere er aktiv i politik, lytter både politikere, borgere og erhvervsliv til, hvad den fagligt dygtige Hedegaard bidrager med. Hun er senest blevet bestyrelsesformand i den grønne tænketank Concito.

Om Connie Hedegaard

Connie er uddannet cand. mag. i historie og litteraturvidenskab og blev første gang valgt ind i Folketinget i 1984 for Det Konservative Folkeparti. I 1990 forlod hun Folketinget for i stedet at arbejde som journalist, først på Berlingske Tidende og siden som chef for Radioavisen på DR samt vært på DR2’s Deadline. I 2004 blev hun udnævnt til miljøminister og i 2007 klima- og energiminister. Fra 2010-2014 var hun EU’s første klimakommissær.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer