Forside Danmark Comwell Kellers Park – forkælelse til den store guldmedalje

Comwell Kellers Park – forkælelse til den store guldmedalje

DEL
Comwell Kellers Park.

Den sidste dag i februar byder på en særlig invitation til Fredericia AVISEN. Vi skal se og opleve de nye rammer på Comwell Kellers Park. Et spahotel, der allerede klinger godt i de fleste lokales øjne og kroppe. Velvære, pusterum og afslapning står i højsædet på denne historiske oase, der blev grundlagt i 1901 som “aandsvageanstalt”, men som 106 år senere blev et spa- og kurhotel, der forkæler kroppens sanseapparat. Kom med på vores en-dags-rejse lige nu.

Comwell Kellers Park.

Klokken er blevet 14.00 og vi parkerer bilen på parkeringspladsen, der er omkranset af de flotte historiske bygninger. Indenfor er der en større konference i gang, hvor fremtidens telefonsælgere klædes på. Vi skal også klædes på, så vi starter med kaffe, the, kage, juice, og hvad hjertet ellers begærer, imens Simon Verheij fra Comwell Hotels og hoteldirektør Frederik Jelstrup byder velkommen.

Comwell Kellers Park. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.
Kager ad libitum. Comwell Kellers Park. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

Værelset er næste status, hvor vi får et med havudsigt og ikke mindst udsigt til de udendørs boblebade, vi kender fra reklamerne. Luksus. Men ikke meget tid at spilde lige nu, vi skal videre ud i Kellers Parks oplevelsesunivers og det byder på en nydelsestest af de nye spa-faciliteter, herunder gyngestolene, der får par til at komme helt ned i gear, is-badet, fitnesspool, fodbad med lækre salte, urtesauna, troperegn, dampbad med mudder, saunagus og sidste nye skud på stammen: Lysterapi, hvor undertegnede falder helt hen og vågner af egen snorken.

Comwell Kellers Park.

For at dissekere oplevelsen, så vil jeg plukke et par elementer ud. Efter vi har været rundt selv og oplevet de mange lækre pools, boblebade og afslapningsarealer, bliver vi budt på godt 1,5 times total rituelbehandling med en dedikeret instruktør. Hun har taget et overflødighedshorn af dufte, ler og vand med.

Comwell Kellers Park.

Jeg indrømmer gerne allerede nu, at sauna er godt, men meget sauna, så melder jeg forbi, men her holder jeg mig næsten i saunaen hele vejen. Instruktøren hælder forsigtig lidt dufte i vandet, og hælder det over stenene med en træske. En duft af citrus, ingefær og andet godt bredder sig i rummet.

Comwell Kellers Park.

Med et håndholdt håndklæde vifter hun duftene rundt i saunaen og hun gør det på en måde, hvor man i første omgang, frygter at blive ramt, men man forstår hurtigt, at hun er i kontrol og har helt styr på, hvordan disse duftindtryk pleaser hjernen. Fra kroppen pibler sveden imens.

PR Foto – altså ikke os på billederne 🙂

Okay, jeg må ud. Jeg kaster mig i det kolde bassin og drikker fire kopper iskoldt vand. Jeg sætter mig op ad de træelementer, der danner ramme for saunaen, hvor de øvrige journalister og influencers befinder sig. Jeg er imponeret over dem, også over min hustru, der bliver lidt endnu. Så går turen videre, da vi har sundet os, mod dampbadet med ler. Vi får hver en skål med ler, som vi skal smøre kroppen godt ind i. Det sker imens vi modtager dampen fra oven siddende i et stort rum, hvor også lysuniverset er interessant. Vi får en skefuld salt i, da vi bevæger os væk fra hovedet og masserer videre. Til sidst skyller vi mudderet af – og som en udbryder – “min hud er som en babys nu,” må alle konstatere, at også denne øvelse gjorde godt.

Spa og velvære

Næste øvelse er en forfriskning – jeg får en gin/lime/ingefær og min elskede Maj-Britt et koldt glas hvidvin, inden turen er kommet til 35 minutters lysterapi. Vi tager plads på de håndklæder, der er lagt rundt om i sandet inde i rummet. Lyden er maritim, og vi skal opleve en solopgang, dagen og til sidst solnedgang. Lyset skifter undervejs og med lukkede øjne, kunne man lige så godt føle, at man lå i Lønstrup, kun duften af Lønstrup mangler. Men rart er det – og flere bryder ud i smil, da jeg som den eneste naturligvis vågner ved min egen snorken.

Comwell Kellers Park.

Retur til værelserne, hvor vi får tid til at forberede os til en fem-retters-menu. Vi nyder badet og gør os klar. Vi ankommer lidt før 19.00 til barområdet, hvor vi får et glas hvidvin – andre er på cocktails inden.

Comwell Kellers Park.

Vi bliver ført til vores spisested, og de flotte rammer genspejler sig i vinduerne, grundet mørkets frembrud.

Vi får serveret et glas De Nit Brut Rose Raventos i Blanc, Conca del Riu Anoia 2015 Penedès, Catalonien og får en brødstofpose med lækkert maltbrød med smør til, inden første ret er på bordet. Den første ret byder en røget kartoffelcreme, stenbidderrogn, kartoffelkugler, chips og karse. Det smager lækkert – jeg er særligt vild med stenbidderrognen, som i denne sammenhæng ikke er druknet i fløde. Vinen – hold da op. Vores tjener Tim er blandt de bedste vinhistoriefortællere, jeg har mødt. Jeg mærker det catalonske oprør og ønsket om selvstændighed brænder gennem kroppen, og med en elegant fortælling om den meget passionerede vinbonde, der har tryllet denne herlighed frem til os med mange års dyrkning og kærlighed til jorden og vinstokkene, er godt i gang.

Vores tjener, som virkelig forstår at fortælle om vinens oprindelse, geografi, jordforhold og så videre, kommer med en VOSKI Zorah Wine 2015 fra Ararat-sletten i Armenien – ja armensk vin, men den er overraskende god. Vi får sprød kalverilette, syltet jordskokker, luftig brunet smør med timian og persillestøv. Jeg er vild med jordskokkerne, som virkelig danner et tema for denne ret – det gælder nu også persillestøvet – som i øvrigt også var på smørret, vi fik til maltprøvet. Godt tænkt.

Så er der dømt fest for kødelskerne. Oksemørbrad, stegt rosenkål, hvedegræs med to slags karse og sauce bordelaise. Hertil rejser vi til Frankrig for at smage en Saint Bris, Moury, Goisot, Bourgogne, årgang 2016 og det smager naturligvis skønt. Hvedegræsset får mig til at tænke på sommeren og fodboldbanernes smukke græstæpper, imens rosenkålen minder mig om min mormor, der elskede denne kålsort, imens jeg var mindre begejstret. Maj-Britt og jeg bliver dog enige om, at vi må prøve rosenkål derhjemme igen og jeg har lagt mine barndomssmagsparader ned.

Vi ankommer til det søde univers og får brændt blød marengs, citronis, timianolie og mere sprødt marengs. Mums, det smager. Citronis – går man aldrig fejl af, men sammensætningen er genial. Vi besøger igen Catalonien, og smager en meget kraftig Bastar Negra, Natural wines by Pepe Raventos, Penedès 2016, der sammen med desserten får mig til at ønske en rejse til Barcelona i morgen for at rejse rundt i den store region. For mig er den første dessert den bedste, men for de fleste andre borde er det den saltede karamel med ristede hasselnødder, jordskokkeis, jordskokkechips og hasselnøds-sne, der løber med sejren. Den smager også godt, men på dette tidspunkt har jeg fået nok af de dejlige jordskokker, jeg ellers elsker. Vi får de “rigtige “bobler en Sec Champagne, Jean Vesselle, Bouzy og alt er godt. Tak for mad.

Comwell Kellers Park. Så er der serveret.

Så er der dømt bar igen og vi slutter aftenen med en “mighty mojito” og en “pina colada”. Begge dele er vi ret tilfredse med, selvom tjenerne har fremtryllet den spanske udgave, som får de fleste til at synge – altså mange centiliter alkohol i glasset. Aftenen synger også på sidste vers, og vi kaster os ind på hotelværelset.

Fuglesang vækker mig og jeg åbner døren. Vi er enige om at prøve en omgang morgenspa – og det gør vi. Der sidder vi så. Imens førstedagen bød på blå himmel og solskin, er der dømt skyer og støvregn, men det gør faktisk bare totaloplevelsen federe. Der sidder vi i et boblebad og ser dagen vågne, hvorefter turen går til værelset, for så at nyde en god hotelmorgenmad, der indebærer alt, hvad hjertet begærer fra økologiske yoghurter over pølser, brød, marmelade, smør, kanelsnegle, brunsviger, æg, bacon, varm leverpostej, rullepølse – og ja meget mere. Hertil kan man vælge at nyde sort kaffe, som mig – men også flere slags juice, ingefærshots og til de friske – en Gammeldansk, Fernet Branca eller selveste Doktor Nielsen. Vi nøjes med kaffen.

Tak for denne gang Comwell Kellers Park.

Om Comwell Kellers Parks spa-muligheder

DET TERMISKE OMRÅDE

URTESAUNA

I urtesaunaen opleves en konstant behagelig varme på ml. 50-60 grader samtidig med at en let damp, fra den hyggelige ovn med duften af forskellige og helbredende urter, fylder rummet. Varme og dufte føres op mod et kobberloft, som leder varme ned langs din ryg. Anbefalet badetid 20 minutter.

Temperatur: 50-60 C, Luftfugtighed: 10-40%

Spa og velvære i Vejle

KURBAD 

I kurbadet tilbyder vi flere forskellige behandlinger i løbet af dagen. Vælg mellem almindeligt dampbad med aroma eller book en behandling til vores lerbad, tyrkiske hamam eller vikingebad hvor både kold iståge og varm regn er en del af oplevelsen. I receptionen finder du oplysninger om dagens oplevelser i kurbadet.

OPLEVELSESBADET

Gå igennem vores oplevelsesbad, ”Shower walk”, og lad dig oversvømme med varm troperegn til lyden af paradisfugle i ravfarvet lys og fortsæt videre og lad dig overøse med kold regn til lyden af en kølig bæk i grønt lys. Fortsæt videre til en varm sommerstorm til lyden af torden og røde nuancer og afslut med en kold tåge og lyden af havbrise i et blåligt skær.

I bruserområdet kan du også skylle dig under almindelige brusere eller lade dig overøse med iskoldt vand fra vores spand i loftet.

FODBEHANDLING

Nyd den smukke udsigt over Vejle fjord fra vores behagelige fodbade. I receptionen kan du købe lækre fodbadsprodukter med vejledning til brug i fodbadet.

SANDSTRAND

SANDSTRAND MED LYSTERAPI

Her får du en 30 minutters totaloplevelse af ro og velvære på opvarmet sand med en lysbehandling, som giver energi til kroppen. Læg dig på et håndklæde og lad dig henføre til lyden af bølger ved havet og duften af sommer, alt imens at solen langsomt står op for til slut at gå ned i horisonten.

Comwell Kellers Park.

Historien om Comwell Kellers Park

Myten fortæller, at da læge Christian Keller i slutningen af det 19. århundrede en dag sejlede på Vejle Fjord og kiggede op imod Brejning, kaldte han det “det skønneste i Danmark”. Han havde længe gået med et ønske om at finde det perfekte sted til at opføre en institution for udviklingshæmmede.

Til sit behandlingshjem ville han have smuk natur, nærhed til vandet og niveaudeling. Til at tegne alle områdets bygninger og en naturpark valgtes professor Vilhelm Klein, som søgte sin inspiration i den italienske og franske renæssancestil. Bygningerne skulle udstråle harmoni, ro og regelmæssighed i smukt samspil med naturen, og det er til fulde lykkedes. De Kellerske Anstalter blev opført fra 1898-1901 og skabte en masse, lokale arbejdspladser.

Anstalten havde plads til 600 patienter, hvor de rige måtte betale for anbringelse, mens de mindre bemidlede og fattige kunne søge ophold med tilskud. Antallet af patienter voksede kolossalt med årene frem til lukningen i 1980.

Et stykke danmarkshistorie slutter
Åndssvageforsorgen benyttede de smukke bygninger fra 1901 til 1980, hvor særforsorgen imidlertid blev lagt ud til kommuder og amter. I de 80 år har mange mennesker levet deres liv her. Stedet var en selvforsynende lille verden med landbrug, frugtplantager, værksteder, strikkeri og vaskeri. Christian Keller var institutionens leder i hele sin tid og tituleredes Professoren.

I årene efter udflytningen i 1980 lå de smukke bygninger og ventede, og i en periode husede de flygtninge. I 2002 fik projektudvikler Dan Brockdorff, Urup Developments, ideen til et livsstilsområde med mange attraktioner. Helse, hotel, kunst, golf, marina, boliger – den bygningsmæssige udstråling og den enestående beliggenhed gjorde et stort indtryk. Det var arkitektfirmaet Schmidt Hammer Lassen fra Århus, der forestod moderniseringen af områdets mange, fine bygninger.

Et spa- og konferencehotel omgivet af historiens vingesus
Comwell Hotels overtog den del af De Kellerske Anstalter, der tidligere husede Asylgården, hvor der var særskilte afdelinger for mænd, kvinder og børn samt et sygehus.

Da Comwell i slutningen af 00’erne overtog bygningerne, havde tidens tand sat sit præg. Bygningerne blev derfor gennemrenoveret, men det var vigtigt for Comwell, at så meget af den originale indretning blev bevaret. Derfor kan man i dag stadig opleve de originale trapper, hemmelige gange og små kamre.

Under renoveringen blev der tilføjet en ekstra fløj, der indeholder 20 værelser samt tilbygning af 2.500 m2 i to bygninger, der forbinder hele hotellet og indeholder store mødelokaler og AquaSpa. Samtidig bad Comwell den danske maler, Frederik Kløve Jacobsen, om at male 130 malerier, der skulle pryde værelser, restaurant og fællesarealer.

Comwell Kellers Park åbnede den 18. februar 2008 – og der var officiel åbning den 24. februar i overværelse af 3.000 gæster.

www.eventc.dk
Skal du med til nogle fede koncerter? Klik her og se mere.
DEL