Mandag aften havde Code of Care inviteret indenfor til igangsættelse af deres taskforce, og allerede inden denne aften havde 31 virksomheder meldt sig klar. Efter mødet var der tilfredshed og store forhåbninger til projektet i Fredericia.

En række af de interesserede virksomheder satte sig mandag sammen med folkene bag Code of Care, Borgmesteren, Formanden for Social- og Beskæftigelsesudvalget samt Jobcenterchefen – og tonen var god hele vejen, og konstruktiviteten var helt i top, melder de alle sammen retur efter mødet.

Indledningsvist bød først Borgmesteren velkommen, siden Peder Tind, formand for Social- og Beskæftigelsesudvalget, inden Jobcenterchef, Yelva Bjørnholdt Jensen, præsenterede de fremmødte for de konkrete tal på den udfordring man står med i Fredericia, når det kommer til gruppen af borgere der i mere end et år har været arbejdsløse.

Når man samler dem på kontanthjælp, uddannelseshjælp, fleksjob samt de der er erklæret jobparate, så har Fredericia Kommune 1191 langtidsledige. Dette koster hvert år knap 135 millioner kroner, penge politikerne formentlig gerne vil bruge anderledes.

Socialt ansvar løfter personligt, virksomheden og samfundet

Stifteren af Code of Care, Peter Nørgaard, har selv en lang karriere bag sig som virksomhedsejer – og det er her han selv har stiftet bekendtskab med det at tage socialt ansvar som virksomhed. Faktisk er det 19 år siden han begyndte, og der er kun gode ting ved det, fortalte han tirsdag aften.

“Code of Care er opstået på grund af, at nogle virksomhedsledere havde mærket den glæde og fantastiske energi det giver i og omkring en virksomhed, at tage noget socialt ansvar”, siger Udviklingschef i Code of Care, Tommy Wølk, til Fredericia AVISEN.

“Det giver en masse værdi til virksomheden. Medarbejderne er stolte og engagerede. Ud af virksomheden sætter kunderne også stor pris på det, det giver en god omdømme-kapital – og det er lettere at rekruttere nye medarbejdere, hvis man tager ansvar”, fortsætter Tommy.

“Faktisk kan man forklare hvorfor man skal tage socialt ansvar ud fra fem overskrifter. Det første er meget klart, det er godt for samfundet og for kommunen. Den anden var jeg lidt inde på før, det giver meget for virksomheden”, forklarer Tommy Wølk og fortsætter:

“Den tredje gode grund er, at det giver en masse positivt til de øvrige medarbejdere i virksomheden. De bliver en del af et ansvar, og de bliver mere stolte af virksomhedens profil. Så er der selvfølgelig det menneske der bliver hjulpet, det er klart at det alene er grund til at tage et socialt ansvar. Der er jo familier der afhænger af hvorvidt forældrene har et job”.

“Den sidste gode grund er for at tage socialt ansvar handler om virksomhedslederen selv. Den stolthed man har når man tager et ansvar. Man sover bedre om natten, når man gør noget godt for andre. Det kunne vi mærke rundt om bordet når vi spurgte til hvorfor de var kommet, så var svarene forskellige, men stadig enslydende: Fordi det giver mig noget”, forklarer udviklingschefen.

“Vi har plads til flere”

“Der var en helt specielt stemning her til aften, det er den pure sandhed. Det er også usædvanligt, at Borgmesteren er med hele vejen, det er flot. Jobcentret og erhvervsvirksomhederne, der var en super god stemning”, lød det fra Peter Nørgaard, stifter af Code of Care, da han overfor Fredericia AVISEN satte ord på aftenen i Fredericia.

“Jeg er sikker på at vi får skabt resultater der ikke er set før i det her land, det er mit bedste bud”, fortsatte Nørgaard.

“Selvom vi kom rigtig godt igang, så har vi plads til flere. Vi er altid åbne for, at flere vil være en del af vores taskforce, for det er på den måde vi bliver bedre og på den måde vi kan skabe resultater for borgerne i Fredericia Kommune. Tag fat i os, ring, skriv og del projektet i dit netværk, for sammen når vi længere”, slutter Udviklingschef i Code of Care, Tommy Wølk.

Næste møde bliver et anderledes et af slagsen. Her er alle inviteret indenfor til god mad, snak om hvordan man i fællesskab kan løse udfordringen – og til at give en ekstra oplevelse med hjem kommer ingen ringere end Steffen Brandt forbi til en intimkoncert. Sæt kryds i kalenderen d. 28. november!

https://www.facebook.com/events/2400413516865985/