Fredericia AVISEN er taget en tur i kælderen for at se og smage de nye cocktails. Cocktail & Lounge Bar som ligger i Prinsessegade er en cocktailbar som altid er med på at udvikle nye drinks, nu kommer der ild på menuen.

Vi møder indehaverne af Cocktail,d Mona Franklin Frankby og hendes mand Lasse Frankby. De har en nyhed, som de gerne vil vise til den nysgerrige kulturjournalist. Det handler kort sagt om, at de har fået en ny serie drinks på menukortet.

Det går hurtigt op for mig, at det er mere eksotisk, end de flotte cocktails jeg tidligere har oplevet på Cocktail. Se video her. Denne gang skal vi faktisk helt til Polynesien for at finde inspirationen til både udformning og navngivning af den nye serie af TIKI-drinks, som kan fåes fra i dag af. Lasse kommer ud fra baglokalet med et af de nye TIKI-krus, selvom der ikke er noget i glasset, må jeg straks selv have det i hånden. De er virkelig fede og mystikken og beskyttelsen fra de polynesiske talismænd gør, at jeg allerede har købt ideen.

TIKI
Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Fog Cutter

Mona går i gang med at lave den første af de to cocktails, jeg skal opleve, jeg er virkelig spændt på at opleve smagen. Den første som kommer i spil, er det grønne glas, Mona laver en Fog Cutter i det seje glas. Det er en rombaseret cocktail med et tvist af gin, bourbon og frugtjuice. Cocktailen indeholder 6-8cl alkohol og så bliver den gejlet med alle kunstens regler.

TIKI
Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Der er kun to andre cocktailbarer i Danmarks, som serverer TIKI cocktails, jeg er sikker på at de bliver et stort hit til en aften ude. Jeg smager på denne cocktail med det sjove navn Fog Cutter og jeg er helt solgt. Før servering antænder Mona limefrugtskiven i toppen og en flamme får TIKI cocktailen til at ligne en vulkan. Der var lyst på cocktailbaren, så det var svært at se flammen, men når mørket falder på bliver det helt sikkert et hit.

tiki
Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Da jeg smager Fog Cutter glemmer jeg et kort sekund, at jeg er på arbejde, jeg drømmer om swimmingpool og og sol, daseri og intet på programmet. Den er frisk og selvom den indeholder 6-8 centiliter alkohol bærer den på intet måde præg af alkohol. Jeg har lidt svært ved at slippe den igen, men må minde mig selv om at jeg er på arbejde, ellers havde jeg drukket det hele i stedet for at smage.

Iceland Mai Tai

Den næste cocktail er TIKI-glasset mere lavt, men har en noget større radius og pyntet er mere frodigt. Det første, der rammer mit øje, er den meget farverige frugtskive, som jeg får fortalt er dehydreret frugt. Cocktail har selv en dehydrator, så man vil i fremtiden se flotte og farverige frugter på toppen. Den har også en forførende frisk smag, altså hvis ikke Mona havde fortalt mig der var alkohol i, så ville jeg straks kalde på den næste og den næste.

Iceland Mai Tai er en rombaseret cocktail, men to forskellige slags rom og frugt juice. Cocktailen indeholder 6-8 centiliter alkohol, flot pynt og serveres i de originale TIKI glas.

TIKI
Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Der er fem TIKI cocktails som er er på menukortet fra i dag, jeg fik set et hel del forskellige TIKI-glas, så den polynesiske invasion er snart over Fredericia, som den trejde cocktail bar i Danmark.

TIKI
Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Ligeledes har Cocktail indgået en aftale med Svanneke Bryghus så der også er Svanneke Blonde Øko og Svanneke Classic Øko øl på den nye menu. Der er faktisk mange nye ting på vej, Mona viser mig, at de arbejder på det nye gin kort. Det nye ginkort indeholder 18 forskellige flasker gin.

tiki
Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Jeg forlader Cocktail i Prinsessegade og anbefaler folk at prøve en TIKI oplevelse.