Det var gråt og regnede en smule, da Coca-Colas julelastbil var forbi Føtex på Venusvej torsdag eftermiddag, men fredericianerne trodsede regnen og mødte talstærkt op.

Både parkeringspladsen ved Rema1000 og Føtex var propfyldt. Kun når der kørte en bil ud, så kunne der komme en ny ind og parkere.

Ved Føtex var den ene del af parkeringspladsen afspærret grundet Coca-Colas lastbil, hvor der var mulighed for at møde julemanden inde i lastbilen, og udenfor bussen kunne man få slukket tørsten med en cola fra en opsat bod.

Parkeringspladsen var fyldt op. (Foto: Patrick Viborg Andersen / Fredericia AVISEN)

Det var især populært blandt børnefamilier, der var det dominerende segment på Føtex’ parkeringsplads, hvor den store, flotte lastbil skinnede i det fredericianske mørke.

Tredje år i træk med julelastbilen

Den populære Coca-Cola julelastbil kører for tredje år i træk rundt med julestemning og iskolde forfriskninger til danskere over hele landet – fra Rønne i øst til Ringkøbing i vest og Fredericia.

En snekugle i menneskestørrelse, iskolde Coca-Colaer og solid støtte til Mødrehjælpens julehjælp til danske børnefamilier. Det er nogle af ingredienserne, når den ikoniske Coca-Cola julelastbil igen i år turnerer i Danmark for at møde titusinder af danskere.

Den imponerende julelastbil (Foto: Patrick Viborg Andersen / Fredericia AVISEN)

I år besøger julelastbilen hele 38 steder i Danmark for at sprede julehygge, dele forfriskninger ud og fejre højtiden. Som noget nyt er der i år en kæmpe snekugle ved julelastbilen, som man kan komme ind i, ligesom man også kan komme ind i selve julelastbilen, hvor der er et hyggeligt rødt og hvidt juleunivers, og hvor man kan få taget et billede med julemanden.

”For mange danskere er det blevet en tradition at se julelastbilen, når den besøger deres by med julestemning og iskolde forfriskninger. Derfor er vi glade for igen i år at kunne sende julelastbilen på tur rundt i hele landet. Sidste år var der mange, som ønskede at opleve julestemningen indefra i julelastbilen. Det har vi lyttet til, så i år kan man komme ind i julelastbilen og tage en selfie med julemanden,” fortæller Philip Wedgwood, Senior Brand Manager for Coca-Cola i Danmark.

Der ventes spændt på at komme ind i lastbilen. (Foto: Patrick Viborg Andersen / Fredericia AVISEN)

Nyt merchandise – samme gode formål   

Sidste jul indsamlede julelastbilen over 400.000 kr. til Mødrehjælpens velgørende arbejde for økonomisk trængte børnefamilier. Ved at donere et beløb til Mødrehjælpen kunne man få en miniatureudgave af julelastbilen med hjem. Det blev en overvældende succes, hvor danskerne donerede i så stort et omfang, at Coca-Cola måtte bestille ekstra merchandise. Den store opbakning er man glad for hos Mødrehjælpen.

”Det er hårdt for familierne, når der ikke er råd til at holde jul. Det er både stressende og skuffende ikke at kunne fejre julen på lige fod med andre, eller ikke at kunne dele den med sine nærmeste. Derfor er det fantastisk at se opbakningen fra alle de danskere, der møder Coca-Colas julelastbil og samtidig gør en forskel for børnefamilier i Danmark, der ellers ikke ville have råd til at fejre jul. Takket være den hjælp er det muligt, at vi kan uddele julehjælp igen i år,” fortæller Ninna Thomsen, direktør i Mødrehjælpen.

Den store Coca-Cola lastbil ragede godt op i landskabet i og omkring Føtex. (Foto: Patrick Viborg Andersen / Fredericia AVISEN)

I år er der derfor to slags merchandise – den velkendte miniatureudgave af julelastbilen fra sidste år samt et begrænset antal Coca-Cola snekugler.

”Vi oplevede sidste år, at danskerne i stor stil ønskede at støtte det gode formål med Mødrehjælpens arbejde, så miniaturejulelastbilen blev simpelthen revet væk. Det er fantastisk, at danskerne i så stor stil gerne vil støtte, at flere børn får en god og hyggelig jul. Vi har i år bestilt ekstra merchandise hjem, og vi introducerer også et begrænset antal snekugler hvert sted, som vi håber, at danskerne vil tage godt imod,” siger Philip Wedgwood.

Julelastbilens tur begyndte den 11. november og varer indtil den 23. december.

Hvis man har behov for julehjælp, kan man ansøge hos Mødrehjælpen frem til den 12. december kl. 10.00 via www.moedrehjaelpen.dk/forside/soeg-julehjaelp.

https://www.facebook.com/Fredericiavinhandel/

Skriv et svar