Fredericia AVISEN er på rekordtid blevet en stor formidler af det kulturelle billede i Fredericia. I mangfoldighedens billede fik kulturjournalisten en ide, der både styrker Fredericia AVISENS kulturelle profil og samtidig skaber socialbevidst grobund, det var dog skrivekunsten, der sikrede vores nye kollega jobbet. Byd velkommen til Claes Ole Andersen. 

Claes Ole Andersen er netop blevet ansat på Fredericia AVISEN i en fleksjobordning. Claes besidder en imponerende kulturel viden og kan om nogen snakke med om Fredericias historie. Claes er en vaskeægte fæstningsdreng, der kom til verden i nattetimerne på Skt. Joseph Hospital i august 1964.

Livet har ikke altid smilet til Claes, men alligevel er han positiv og har fået endnu mere mod på livet efter ansættelsen på Fredericia AVISEN. Claes starter op med 8 timers arbejdsuge og har allerede skrevet en del og vist et stort engagement i sit arbejde.

Allerede fra kravlestadiet var fuld fart over stepperne.

Claes er det man nok i dag vil kalde oldschool, han har mærket fæstningsbyens modernisme på andre måder end facader, der skifter tilbage til den oprindelig form. Han boede med familien i Dronningensgade i en lille to værelseslejlighed med toilet på bagtrappen og ingen bad. Når man både var mor, far, og tre børn så var det en befrielse at flytte til helt nye 4 værelseslejligheder på Midgårdsvej.

Han gik på Treldevejens skole og kom senere i gymnasiet. Claes er femte generation af politisk aktive og det satte sine præg på den unge Claes. Allerede i førsteklasse startede hans aktivistiske tankegang og han solgte “Nej til EEC” klistermærker til interesserede europæiske nej sigere.

Allerede i både niende- og tiendeklasse afprøvede Claes jobbet som journalist på Fredericia Dagblad, hvor han var i praktik. Det var også hans evne til at skrive opdateringer på Facebook, der fangede kulturjournalistens øje og skabte grobund for en fleksjobstilling.

I gymnasiet startede han med storm og fart på livet; blev DSU formand, elevrådsformand og skribent på skolebladet. Men mod slutningen af 1G blev hans mor syg og ville ikke have hjælp. Det gik udover den nysgerrige og videbegærlige Claes, som blev smidt ud for fravær. Han fik sin HdF senere med et imponerende gennemsnit på 10.8 på den gamle skala. Drømmen om Journalisthøjskolen bristede i første omgang, hvor han var tæt på at komme gennem nåleøjet, året efter lykkedes det, men der ville Claes hellere læse medicin i Odense.claes

Vi kunne nærmest skrive en roman i en uendelig nummerrække om Claes, men vi springer frem til 2006, hvor han arbejder i Rumænien. To år forinden havde han via job i IT branchen fundet arbejde i Rumænien. Claes er ude for en nærfrontal trafikulykke, der ændrer livet for den fremadstormende fæstningsdreng.

Claes fik dagen efter ulykken en blodprop, der gav en halvsidig lammelse og tre måneder på intensivafdelingen, heraf var 14 dage i koma.

“I Rumænien var jeg ikke som sådan handicappet efter ulykken, folk kunne godt se, at jeg var fysisk udfordret, men for dem var jeg det samme menneske. Det var først, da jeg kom til Danmark, at jeg blev handicappet”, fortæller Claes.

Claes returnerer til Danmark i 2014 og har svært ved at få medhold i ikke at være arbejdsparat. En socialrådgiver hjælper imidlertid med fleksjobsordning og Claes kommer i praktik på Radio Max i Skjern. Desværre kunne han ikke betjene mixerpulten med den venstre hånd, derfor ender han med at lave stationens web-nyheder.

Claes vidste hele tiden, at han ville vende tilbage til fødestedet og fæstningsbyen, han havde vedligeholdt netværket via Facebook og i 2016 er han tilbage hvor det hele startede.

Vi er glade for at kunne gøre nytte af Claes, og da han brænder for at genfortælle Fredericia på en ny måde er Fredericia AVISEN det rigtige sted at lande.

Velkommen ombord, Claes Andersen

Annonce