Plejen i Fredericia Kommune tager hvert år 79 social- og sundhedshjælperelever og 16 social- og sundhedsassistentelever ind. De unge elever bringer inspiration til arbejdspladserne, men samtidig kræver det tid, opmærksomhed og nogle gange hårdt arbejde at være praktikvejleder.

Den indsats ønsker Fredericia Kommune at anerkende, og HR-afdelingen bad derfor sidste år eleverne om at stemme på det bedste praktiksted i kommunen i 2014.

Afstemningen faldt ud til fordel for Citygruppen i Distrikt 1, som eleverne havde indstillet med begrundelsen, at de altid kan få svar på spørgsmål, at de får lov at deltage aktivt, at de bliver rettet og vejledt på en god måde, og at kollegerne altid har et smil på læben.

Citygruppen på 62 medarbejdere blev fredag den 30. januar 2015 overrasket med resultatet og fik overrakt en pokal, en fornem kage og – ikke mindst – masser af rosende ord fra både HR, ledere og FOA Lillebælt.

”I har fået prisen på grund af den måde, I møder eleverne på. Det er en stor anerkendelse af jeres arbejde, og den skal I tage til jer. Arbejdsglæden trives her, og det er i sådan et miljø, at eleverne blomstrer og får selvværd. Når vi værner om vores elever, er vi samtidig med til at give arbejdspladsen et godt omdømme”, lød det blandt andet fra HR-chef Thrine Nørgaard.

På billede ses praktikvejleder Tove Hansen skærer kagen for.

(Foto Ole Olsen )