Nu er det tid til cirkus igen! Derfor har man i hele juli måned, kunne opleve Cirkus Trapez i Fredericias Madsbyparken. Teltpløkkerne var slået i jorden, og et charmerende lille telt rummede en kæmpe cirkusoplevelse.

Selvom cirkusset kun har eksisteret siden 2016, bygger Cirkus Trapez på helt særlige cirkustraditioner, der også var typiske inden for cirkuskunsten for 200 år siden. Cirkuset har dog også meget historie på trods af dens hidtil korte eksistens. Sprechstallmeisteren Isabella Enoch, som er en del af Cirkus Trapez-familien, har nemlig `cirkusblod´, der strækker sig helt tilbage til 1800-tallet, hvor hun er den sjette i generationen, der arbejder på højtryk for at fastholde cirkustraditionen. Derfor bar showet også præg af hesteshows, jongleringsnumre, akrobatik, comedy og selvfølgelig den smukke trapezdans, der også havde en særlig betydning for Isabella Enoch, der selv tidligere har haft en tredive års lang karriere som trapezdanser. Derfra fik cirkusset også navnet Cirkus Trapez.

Cirkus Trapez’ mange numre blev foretaget af cirkuskunstnere, der kom fra nær og fjern, bogstavelig talt. Isabella Enoch introducerede publikum for cirkuskunstnere, der kom helt fra Chile, Tjekkiet og Ukraine. Selv danske cirkuskunstnere, der ikke er mange tilbage af i branchen, var også at finde i mængden af talenter.

Mellem de mange talenter var blandt andet duoen Duo Mamchych bestående af Yuriy og Edita. Duoen havde et smukt og intenst samspil både nede på jorden, men også oppe i luften, hvor de svang sig rundt i 1. klasses luftnumre. Men dans og bevægelser var ikke kun i verdensklasse hos Mamchych, dette sørgede geder og stenbukke for, da de hoppede frem og tilbage i luften, og bragte humor med i legen, da de ikke gad at adlyde deres trænere, der måtte sukke af skuffelse, når geder og stenbukke standsede op.

I dette års sommer-cirkusforestilling var også en ny artist, der denne sommer har sin debut i Cirkus Trapez. Den kun 4-årige Nicolaj Greisen, Danmarks yngste cirkusartist, trådte ind i manegen med sin veltrænede hvide pony, og publikummet faldt ikke blot for den lille drengs charme, men også for hans svimlende store talent til at føre ponyen rundt i manegen.

Det er magisk at overvære så mange unge og dygtige artister, der alle gav oplevelsen af en fascinerende cirkusforestilling og et så fuldkommen skarpt cirkuskoncept. Cirkus Trapez kan opleves flere steder i landet, og vender også ofte tilbage til Fredericia.