Christoffer Melson har brugt meget af sit liv i hans hjemby Vejle, hvor han også har været lokalpolitisk engageret. Ved valget i 2019 blev han valgt til Folketinget – og nu er han trådt ud af byrådet. Han vil nemlig dedikere sig 100% til hvervet som medlem af Folketinget.

Det er ikke med den klassiske baggrund i ungdomspolitik, at Christoffer Melson er kommet dertil hvor han er. Han er uddannet i analytisk journalistik, hvor han på studiet fandt en særlig interesse for det politiske område. Den er siden blevet større – og i stedet for blot at skrive om det, så ville han i stedet påvirke beslutningerne. Det blev startskuddet til Christoffers politiske liv.

– Det var lidt tilfældigt at jeg stillede op til byrådet dengang. Det var mest for at holde kontakten til den verden, men jeg fik et rigtig godt valg og kom ind. Jeg endte med at blive både udvalgsformand og gruppeformand, to store poster. Efterhånden som jeg arbejdede med det blev politik bare sjovere og sjovere. Så jeg fik hurtigt lysten til at se, om jeg kunne påvirke det endnu mere, forklarer han.

– Jeg oplevede også hvor meget det kan betyde at have en lokal repræsentant på Christiansborg. Der er mange ting i vores område, hvor Christiansborg sidder med de store beslutninger. Det er blandt andet på infrastrukturområdet, hvor jeg synes der er blevet truffet nogle meget mærkelige beslutninger. Jeg trives rigtig godt i Vejle, så det er ikke derfor jeg nu er trådt ud af byrådet. Jeg havde mod på at få mere indflydelse på de lidt større dagsordener, derfor ville jeg gerne i Folketinget, fortsætter Melson.

Indtil for nyligt har Christoffer Melson både været i byrådet og i Folketinget, men et øget ansvar i folketingsgruppen har gjort, at der ikke længere er tid til at dedikere sig selv 100% til begge dele. Derfor skulle der træffes et valg.

– Der er også synergi i at kunne kombinere tingene og være tæt på, men jeg har også hele tiden været klar omkring, at jeg ville fravælge byrådet hvis ikke jeg kunne dedikere mig selv 100% til det. Jeg startede som IT- og Teleordfører, men nu er jeg i gruppebestyrelsen, jeg skal lave politik udvikling på det grønne område og jeg har Grønland og Arktis også. Jeg skal kunne se mine vælgere i øjnene. Jeg vil ikke i en situation, hvor nogen kan klandre mig for ikke at give mig 100%, lyder det fra Christoffer.

Christoffers fortid i det kommunalpolitiske ser han som værende en klar fordel i arbejdet på Christiansborg. Christoffer forsøger at holde det tætte bånd ved at deltage i gruppemøderne med byrådsgruppen i Vejle.

– Det er en klar fordel. Man er tæt på den offentlige sektor, hvor der i det kommunale bliver udmøntet store beløber. Så der har jeg fingeren med på pulsen i forhold til hvad der rører sig. Det er klart, at det nu er lidt mindre, men jeg forsøger på bedste vis altid at følge nøje med. Vores beslutninger har tit indflydelse på kommunerne.

Beslutningen om at træde ud af byrådet var også lettere for Christoffer, fordi han har en stor tiltro til sin efterfølger i Vejle Byråd.

– I forhold til at jeg havde truffet beslutningen havde det også en betydning, at jeg har en god suppleant. Det var for mig at se i meget trygge hænder at forlade byrådet. Han kommer til at gøre et godt stykke arbejde og kommer til at føre partiet videre. Jeg synes vi har en rigtig god borgmester, som jeg vil gøre alt for at han kan fortsætte. Nu må jeg gøre alt jeg kan for at bidrage fra den her platform, forklarer Christoffer.

Foto: AVISEN

Vi spoler tiden tilbage, mere præcist til d. 5. juni 2019. Det var den dag danskerne sidst var i stemmeboksen – og den dag Christoffer fik samlet nok stemmer sammen til at hans arbejdsplads lige siden har heddet Christiansborg.

– Det gik bedre end jeg havde turdet håbe på – og nok også bedre end de fleste havde troet. De såkaldte eksperter spåede mig i hvert fald ikke mange chancer. Men det gik bare rigtig godt. I politik skal man ikke undervurdere de personlige relationer. Jeg har i mit byrådsarbejde mødt rigtig mange mennesker. Og dertil kommer, at politik også er meget lokalt. Men kan blive valgt på at være landskendt, men jeg må være beviset på, at lokal forankring også kan rigtig meget, siger Christoffer Melson.

Arbejdet på Christiansborg er spændende, forklarer Christoffer. Men det har ikke været let at holde fokus på politikken, når man som Venstre har været udsat for et stormvejr af personsager og interne konflikter.

– Jeg synes det er rigtig spændende. Det er sjovt og en meget spændende arbejdsplads. Jeg  interesserer mig for at gøre en forskel, så jeg kunne ikke ønske mig et bedre sted at arbejde. Helt lavpraktisk havde jeg nok ønsket at det var lidt mindre dramatisk. Jeg elsker at nørde detaljer. Men alt det drama der har været i vores partier og corona har gjort, at alle de ting vi gerne vil påvirke, det er skubbet ud. Vi er gået i ren krisehåndtering. Det har været rigtig sjovt, men jeg håber at jeg også får lov at være med i en periode, hvor journalisterne også har mere fokus på de langsigtede ting. Det har været en streg i regningen, men det har det for os alle sammenm siger Christoffer Melson.

Nu når Christoffer selv efterspørger det, så skal der også være journalister der taler om de politiske ambitioner. Christoffer er en ung mand med holdning og ambitioner for fremtidens Danmark, så han er ikke i tvivl, da han bliver spurgt til hvilken retning han gerne ser Danmark bevæger sig i.

– Jeg vil gerne, lidt floskel-agtigt, men jeg arbejder for at Danmark bliver et friere og rigere samfund, med flere emuligheder for, at den enkelte kan leve det liv de drømmer om. Imens jeg har været herinde, der har det kun gået i én retning. Vi læsser bare ovenpå. På den store bane vil jeg gerne være med til at trække samfundet i en retning hvor vi i højere grad trækker samfundet i en anden retning, lyder det fra Christoffer Melson.

– Der er også noget at kæmpe for i forhold til at vi er nogen der tror på, at vi som lille land tror på et internationalt samarbejde, Vi kan ikke lukke os om os selv. Selvfølgelig skal vi værne om os selv, men vi skal tro på at vi kan trives i en verden hvor vi bruger kræfter på internationalt samarbejde. Jeg tror på de store fordele i EU, hvor der er et regelbaseret internationalt samfund. Jeg vil gerne medvirke til, at vi taler vigtigheden af de ting op. Jeg synes der tit er en tendens til at fokusere på det negative ved globalisering, det er også vigtigt at et parti som Venstre taler det op, fortsætter han.

Tiden løber hurtigt i godt selskab og når man taler med engagerede mennesker. Kaffen er drukket, og dagens øvrige møder kalder i vores begges kalender.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Jens Hansen
Jens Hansen
06:25 - 1. maj 2021 06:25

Ak. Endnu en fremtidig, levebrøds politiker.