Christianskirken har hver dag i december haft en profil fra Fredericia forbi til deres adventskalender. Kalenderen tager udgangspunkt i deres flotte alterudsmykning fra Bjørn Nørgaard.

Alterudsykningen udgør med sine mosaiker en fortælling, en fortælling der hver dag i december er blevet udfoldet med udgangspunkt i en af byens personligheder. Med dagens mosaik in mente har disse lokale personer haft til opgave, at lave en 5-7 minutter lang fortælling, en fortælling med frie rammer – altså så længe temaet passede til den givne mosaik.

Årets talere i Christianskirken har været:

 1. Formand for 6. juli komiteen og Forsvarsbrødrene, Erik Schwensen
 2. Direktør på Trinity, Eva Ejlskov
 3. Musicalperformer, Cecilie Thim
 4. Konfirmander, Eva Jerg og Esther Jensen
 5. Sognepræst, Bente Hjul Johannesen
 6. Pædagog, Dennis Hedegaard
 7. Førtidspensionist, Merethe Kasten
 8. Medlem af Menighedsrådet, Ragnhild Dons
 9. Chef for Familie-, og Børnesundhed, Kirsten Blæhr
 10. Museumsleder, Karsten Merrald Sørensen
 11. Filialdirektør i Danske Bank, Mette Høyer
 12. Sct. Georgs Gilderne, Carry Hansen
 13. Formand for Fredericia Kunstforening, Poul Jakobsen
 14. Fhv. minister, Flemming Hansen
 15. Direktør på Trapholt, Karen Grøn
 16. Formand for DSU Fredericia, Stine Høeg
 17. Sognepræst, Elin Skoven
 18. Formand for håndværkerforeningen, Michael Kristensen
 19. Leder af Frivilligcenter Fredericia, Louis Lindholm
 20. Byrådsmedlem, Lise Nielson
 21. Kormor, Oline Kobbersmed
 22. Forfatter, Rosa Engelbrecht
 23. Byrådsmedlem, Christian Jørgensen

Christian talte i Christianskirken

På en mørk decemberaften, lillejuleaften, drog Fredericia AVISEN i kirke for at høre den sidste taler i rækken af prominente navne. Navnet er Christian, der meget apropos skulle tale i Christianskirken.

Udgangspunktet for hans tale var Job, ikke som i alle de jobs, politikere normalt taler om, men Job, som i ham fra Jobs bog. Er du i tvivl om hvem Job er, og hvordan historien om Job foregår, så kan du læse den her.

Dagens taler, Byrådsmedlem for Venstre og Formand for Demokrati- og Borgerudvalget, Christian Jørgensen indledte med at bringe smil på de mange fremmødtes læber, og en lille tak til hans tidligere gymnasielærer, Arlette Andersen, der havde taget plads på forreste række.

“Jeg har fået at vide, at man skal sige sandheden i kirken. Igår blev jeg præsenteret som socialdemokrat, jeg har godt nok skiftet job, men ikke parti”, lød det også fra Jørgensen, til grin fra de mange fremmødte. 

”Jobs bog er en fortælling om evigt aktuelle emner. Job var retssindet, retsskaffen, gudsfrygtige og holdt sig fra hvad der var ondt. Alligevel skulle han opleve stor modgang”, forklarede Christian Jørgensen om essensens i Jobs bog, inden han satte ord på en, hvad han kaldte nutidig pendant.

“En moderne pendant til Jobs bog, som jeg kan relatere til er den tidligere formand for Kristeligt Folkeparti og tidligere boligminister, Flemming Kofoed Svendsen”, sagde Jørgensen.

”Han havde et afklaret og klippefast forhold til sin tro. Men da en tsunami ramte Sydøstasien, var han tvivlende. Hans søn, svigerdatter og børnebørn omkom. Men Flemming fandt ro i sin tro, der hjalp ham gennem sin sorg”, forklarede Christian Jørgensen, i den tragiske fortælling om den tidligere politiker.

”Gud er uendeligt meget større end vi kan forstå. Han er skaberen, mennesket er skabningen. Menneskets evne til at gennemskue hvordan verden hænger sammen – og hvordan den bør hænge sammen er begrænset. Som skabt må man tage det der kommer; og tage det som det kommer. Både Job og Flemming holdt fast i deres tro, på trods af stor tragedie”, sagde Christian.

”Når sådanne hændelser kan overlever, så burde vi alle, uanset hvad vi møder af modgang, kunne stå fast ved vores kristne tro, vores barmhjertighed og vores næstekærlighed”, lød det blandt andet til slut fra Christian Jørgensen.

Inden den korte seance med lågeåbningen var slut skulle alle lågerne, der var åbnet indtil nu, også tændes. Et imponerende syn, når næsten alle lågerne i Bjørn Nørgaard værket bliver tændt. Det sidste var dagens gå-ord, der også kom fra Jobs Bog.

Og Job sagde: Nu ved jeg, at du formår alt

Jobs Bog
https://lecture.dk/event/michael-teschl-6-2-2020/
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer