Grundet Corona har det hidtil ikke været muligt at afholde Christiansfeld Festivalen, men snart vil musikken igen lyde i de smukke rammer i Brødremenighedens kirke.

Christiansfeld Festival er blevet en tilbagevendende begivenhed i Christiansfeld, hvor man med udgangspunkt i Brødremenighedens – og verdensarvens – rige musiktradition afholder en rækker koncerter i blandt andet Brødremenighedens kirke. 

-På grund af Corona-situationen har det ikke været muligt at afholde festivalen hverken i 2020 eller her i 2021, og festivalen flyttes derfor til 2022, hvor vi ser frem til igen at byde musikglade gæster velkommen, siger Jørgen Bøytler, bestyrelsesformand, Christiansfeld Festival.

Gæster skal dog ikke vente helt til 2022 før de kan få en helt særlig musikoplevelse. Allerede den 12. maj afholder Christiansfeld Festival optaktskoncert med vokalensemblet Ars Nova. Koncerten finder sted i Brødremenighedens kirke kl. 19.00. Dørene åbner kl. 18.30. 

Ars Nova Copenhagen er et vokalensemble, der blev grundlagt i 1979. I årtierne, der fulgte, var blandt andet Per Nørgård en stor samarbejdspartner, og siden har nye generationer af komponister fået uropført adskillige værker på internationalt niveau hos Ars Nova.

Det er med tre generationer af danske komponister i centrum, at Ars Nova gæster Christiansfeld, der desuden får selskab af den københavnske Messiaen Quartet.

-Vi glæder os enormt til at kunne fylde Brødremenighedens kirke med musik og markere, at Christiansfeld Festivalen snart igen er en realitet.

Christiansfeld Festivalen har været til siden 2015 og der er et stort ønske om, at den også fremadrettet skal være forum for en klassisk festival i Christiansfeld” siger Nikolaj Andersen, Musikchef, Sønderjyllands Symfoniorkester.  

Christiansfeld Festival afholdes i forbindelse med Store bededagsferien 2022, hvor det blandt andet er muligt at opleve Svestar, Esbjerg Ensemble og Scandinavian Brass Quintet.

”Christiansfeld festival” er et samarbejde mellem Brødremenigheden i Christiansfeld, Sønderjyllands symfoniorkester, Kolding Kulturskole, Klassisk Christiansfeld og Museum Kolding.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer