Christian Zerling har arbejdet i Bjerggeden & Byrotten i en del år. Fredericia AVISEN er en tur forbi butikken, hvor vi taler med Christian om hans baggrund og meget andet.

Det er en ganske almindelige formiddag. Jeg parkerer bilen i Midtpunktet og går ind og ser, hvordan det står til i Bjerggeden & Byrotten.

Christian Zerling går rundt i værkstedet med Lau, hvor han har en ledig stund til at tage en snak om ham selv som person.

Christian er 41 år og er uddannet smed- og maskinmedarbejder, men er også uddannet chauffør.

“Jeg har altid elsket metal og det at lave noget med hænderne, og så har jeg en nysgerrighed. Jeg har aldrig rigtig fundet ud af, hvad jeg ville, så der har været lidt prøvestadier,” siger Christian.

Dem der kommer i Bjerggeden & Byrotten oplever den særlige stemning i butikken. Den har Christian været en del af som medarbejder i fem år.

“Det har været fedt. Jeg startede her som sygemeldt. Jeg fik to blodpropper, og gik sygemeldt, men så kom jeg i sygepraktik her. Jeg har kendt Arne i rigtig mange år, og nu står jeg så her. Det er sgu lidt sjovt, når man kan huske butikken fra, da Arne åbnede den,” forklarer Christian.

Christian er rigtig glad for at være i Bjerggeden & Byrotten, hvor han går godt i spænd med Lau. Derfor er fremtidsplanerne for Christian arbejdsmæssigt også klar.

“Det er klart at blive her. Jeg kan ikke se mig andre steder, da jeg har det virkelig godt her. Jeg har arbejdet som chauffør og tjent masser af penge, indtil jeg gik ned med stress, så der har jeg været. Dengang tænkte jeg “årh nej, jeg gider ikke op”, om morgenen. Her er man glad og glæder sig til hver dag, hvor man skal på arbejde og det er virkelig en dejlig følelse at stå og lave noget, hvor man virkelig brænder for det,” udtaler Christian, der i særdeleshed nyder samarbejdet med sin kollega, Lau:

Lau og Christian i værkstedet. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

“Der er kun os to pt. Arne er lidt med på sidelinjen grundet sygemeldingen. Lau og jeg er lige som et gammelt ægtepar. Nogle gange hader vi hinanden, men andre dage kan vi kramme hinanden, så det er virkelig et familiært forhold på en måde. Det er vigtigt, når vi går op og ned af hinanden i så mange timer. Vi mødes også engang imellem og drikker hjernen ud sammen,” siger Christian og griner.

Christian nyder dagligdagen i Bjerggeden & Byrotten, men også privat kører det på skinner, da han fornylig er blevet papfar.

“Jeg har selv en søn på 16 år, og jeg kan virkelig godt lide børn, så det er rigtig dejligt, at jeg nu har fået en papdatter på fem år og en knægt på tre år. Børnene har en rigtig dejlig mor, så det er lækkert. Der bliver leget, hygget og cyklet med dem,” konstaterer Christian og slutter med at komme ind på, hvad han får fritiden til at gå med:

“Det meste af tiden går helt klart med ungerne, hvor vi gerne vil ud på cykle, og ellers nyder jeg bare livet,” lyder det fra Christian Zerling med et smil på læben, inden han fortsætter sit arbejde i værkstedet.

https://www.laterrazza.dk/
Klik på annoncen og se mere