En delegation fra Fredericia var onsdag på Christiansborg for at kæmpe Fredericias sag for at bevare Fredericia Teaters status som paragraf-5-teater og dermed stadig få statslig støtte på i alt 8,6 milioner kroner. Efter besøget kontaktede Christian Jørgensen (V) os for at fortælle om turen til hovedstaden.

Borgmester Jacob Bjerregaard (S), Susanne  Susanne Eilersen (DF), Christian Jørgensen (V), Annemarie Zacho-Broe (Kommunaldirektør) og Bjørg Gamst (projektkonsulent) var i Fredericias delegation.

»Vi var en delegation fra Fredericia Kommune, der havde foretræde for kulturudvalget på Christiansborg med henblik på at kæmpe for fortsat støtte til Fredericia Musicalteater. Blandt andet var Borgmesteren med. Han har et godt netværk på Christiansborg, hvilket Susanne Eilersen (O) også har. Det koblet med Bjørg Gamsts fagkundskab på området var godt. Jeg havde også fornøjelsen af at være med. Det vil jeg gerne takke kulturudvalgsformanden i Fredericia Kommune, Susanne Bjerregaard Mørck for,« sagde Christian Jørgensen og fortalte:

»Der var sat et kvarter af, og det var forberedt en præsentation, som forvaltningen og Bjørg havde kæmpet med at få klar. Det gik rigtig fint. Borgmester Jacob Bjerregaard og Bjørg Gamst fremlagde det flot. Efterfølgende var der mulighed for at stille spørgsmål, og der fik vi alle fire mulighed for at komme til orde. Vi kæmpede kampen og jeg har en god fornemmelse. Nu kender vi ikke resultatet endnu, som vi gør med håndboldkampen her til aften, men som sagt har jeg en god fornemmelse efter vores møde.«

»Det betyder meget at få den økonomi på plads, da Fredericia Teater er blevet en del af byens DNA, som FHK og FC Fredericia. Det vil betyde alt for byen i en tid, hvor vi er udfordret grundet COVID-19. Krydstogtsgæster kan eksempelvis ikke komme. Dertil kommer, at et teater vil betyde noget bredt for vores selvforståelse, hvis vi kommer tilbage til superligaen for musicalteatre igen. Vi har samtidig en kronjuvel med Musicalakademiet, Den Kreative Skole og ikke mindst planer om en musicallinje i Folkeskolen. Det drejer sig altså ikke kun om 8,6 millioner, men også om en blåstempling som paragraf 5-teater sammen med Vendsyssel og Randers, så vi kan kan lægge arm med Aarhus og København,« slutter Venstrepolitikeren.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer