På landsplan var der ved kommunalvalget tilbage i november flere unge kandidater end det forrige kommunalvalg. Generelt var der en stigning i antallet af kandidater i alle aldre – men især de unge er vigtige hvis man spørger Christian Jørgensen (V), formand for Borger- og Demokratiudvalget i Fredericia.

Det var en glad Christian Jørgensen vi på Fredericia AVISEN fangede her til formiddag. En pressemeddelelse fra Indenrigsministeriet viser, at der er en fremgang i antallet af kandidater til kommunalvalget i 2017 sammenlignet med 2013.

9.556 kandidater var der er at finde fordelt på de 98 kommuner i landet. Det er en stigning på 473 personer. “Det er altid glædeligt når folk vælger at engagere sig i politik og brænder for en forandring” lyder det fra Christian Jørgensen.

De unge engagerer sig også

De unge er også kommet med på den kommunalpolitiske vogn. Hvis man kigger på antallet af kandidater under 20 er der sket en stigning på 17% i antallet af kandidater. I Fredericia kunne man også finde en række unge kandidater på stemmesedlen.

“Som Venstre-mand, men også som politiker generelt, er det fantastisk at de unge også vil være med. I Venstre havde vi Sidse Skaar som den yngste kandidat. Også i de andre partier kunne man se en masse unge kandidater” udtaler formand for Borger- og Demokratiudvalget.

“Vi havde også Frances O’Donnovan og Nicolai Wyke på stemmesedlen hos Venstre. To unge kandidater, der begge havde mod på genvalg. Det er vigtigt med de unge i politik, så vi kan blive mere nuancerede” fortsætter han.

De unge er fremtiden

Man læser mange steder, at de unge er fremtiden. De unge skal tage mere ansvar og være med i beslutningerne.

“Billedet af byrådene rundt om i landet er måske lidt stigmatiserede. Selvom jeg er ked af at sige det, så er det typisk ‘gamle’ mænd som mig over 50 år, der sidder i byrådet. Vi har brug for flere kvinder, flere unge og flere med anden etnisk herkomst” siger Jørgensen til Fredericia AVISEN.

“Hvis ikke de unge stemmer og engagerer sig har vi et problem. Det er dem der skal bære stafetten videre. Der er en bred politisk enighed om, at vi skal have flere unge med” fortsætter han.

Borger- og Demokratiudvalget arbejder hårdt

Det er ikke et passivt udvalg Christian Jørgensen står i spidsen for. De arbejder hårdt for at fremme lokaldemokratiet – især for de unge.

“Det er svært at få lokalpolitik til at lyde spændende. Cykelstier og lygtepæle virker lidt kedeligt, når man kan diskutere Trump mod Nordkorea. Vi skal bare have vist de unge, at beslutningerne i Byrådet er meget nære beslutninger, der har stor betydning for de unge” siger Christian Jørgensen.

“Vi arbejder på højtryk for at få flest mulige unge med. Vi lavede tiltag for de unge, hvor de kunne komme med deres holdninger frem mod kommunalvalget. Vi lavede mere hype om selve valgaftenen, for at gøre det mere interessant. Vi fortsætter med en masse nye tiltag i fremtiden. Der er mange gode idéer på tegnebrættet” slutter Christian Jørgensen.