Kulturregion Trekantområdet præsenterede i dag Martin Creeds kunstinstallation Half the Air in a Given Space i Fredericia. Den britiske kunstner har gennem sin 30-årige karriere vundet stor international anerkendelse og fik i 2001 overrakt den prestigefyldte Turner Prize.

Creed forvandler ofte hverdagsobjekter til overraskende og humoristiske betragtninger over vores eksistens, og hans værker interagerer med både mennesker og steder. Hans humorfyldte og tankevækkende værker har gjort ham til et af de største navne på den internationale samtidskunstscene.

Half the Air in a Given Space er en rumlig installation, der aktiverer de besøgende og gør kunsten til en kropslig oplevelse. I Half the Air in a Given Space, fyldes et rum med balloner svarende til halvdelen af rummets kubikmeter. En simpel instruks med en betydelig effekt, da man i de ballonfyldte rum inviteres til at fortabe sig og finde sin egen vej rundt. Creeds værk rummer en kombination af lethed og dybde, samt plads til leg, humor og eftertanke, der giver værket en umiddelbar appel til publikum.

Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN
Om Half the Air in a Given Space

I Trekantområdet vises Half the Air in a Given Space på tre centrale steder, nemlig billetsalget på Fredericia Banegård, på Kolding Bibliotek og i den gamle amtsrådssal på Vejle Rådhus. På den måde rykker kunsten ud af kunstinstitutionerne og kommer helt tæt på hverdagen. Installationens udtryk vil variere afhængigt af stedets karakter og arkitektur. Også farven på ballonerne bliver specifikt valgt til den enkelte bygning, hvilket vil skabe tre forskellige og udtryksfulde værker. De tre værker vil tilsammen bestå af 18.500 balloner.

Projektet er støttet af EWII, Region Syddanmark, Statens Kunstfond og Spar Nord Fonden.

Næstformand for Kultur- og Idrætsudvalget åbnede værket

Christian Jørgensen (V) var udvalgt til at holde åbningstalen for det store værk. Han ytrede en stor ros til det internationale samarbejde som Trekantens Festuge har stablet på benene.

“Det internationale samarbejde har i år blandt andet resulteret i, at vi har fået en unik mulighed for at præsentere et værk af den engelske kunstner Martin Creed, der normalt viser sine værker på store kunstmuséer rundt omkring i verden” sagde Christian Jørgensen.

“I Trekantområdet vises Half the Air in a Given Space på tre centrale steder, nemlig den gamle amtrådssal på Vejle Rådhus, Kolding Bibliotek og her i det tidligere billetsalg på Fredericia Banegård. På den måde rykker kunsten ud af kulturinstitutionerne og kommer helt tæt på hverdagen” fortsatte Jørgensen.

Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN