I går åbnede Den Historiske Miniby op for endnu en sæson. Byrådsmedlem for Venstre, Christian Jørgensen var med til åbningen for sæson 2018. Den Historiske Miniby blev grundlagt i 1983, og har åbnet op for mange gæster gennem de mange år.

Forud for denne sæson har Den Historiske Miniby fået et nyt indgangsparti. Der er i vinterens løb blevet lavet et nyt indgangsparti, som også indeholder en lille butik med salg af souvenirs, bøger, is, vand og kaffe/varm kakao. Seniorbyggerne på Prangervej og personalet i minibyen, som også omfatter mange brugere fra Pro Aktiv, har igennem vinteren brugt rigtig mange timer på at renovere mange af de historiske huse, som i disse dage er ved at blive sat tilbage på plads.

6. Juligarden var også på plads.
Foto: Christian Jørgensen

Christian Jørgensen var til stede på vegne af Kultur- og Idrætsudvalget ved sæsonåbningen. Her talte Jørgensen om den byfornyelse der er i gang i Fredericia, hvor man fører mange bygninger tilbage til deres oprindelige facader – de fleste som de ser ud i Den Historiske Miniby.

Han nævnte også, at Fredericia Vold står overfor en større rekreation, så den bliver ført tilbage til hvordan den tidligere har set ud. Han beskrev i sin tale Den Historiske Miniby som et spejl til den udvikling man har igangsat i Fredericia.

En stor ros gik også til de mange ansatte, der sæson efter sæson står klar med en flot afspejling af Fredericia. Der er blevet knoklet hårdt, og ved fælles hjælp er de nået til et meget flot resultat.

Der blev også spillet musik til åbningen.
Foto: Christian Jørgensen
Fakta om Den Historiske Miniby
  • Minibyen er bygget i målestokforhold 1:10 af ægte tegl og sten, efter byplanen og tegninger for husene i 1849.
  • Den Historiske Miniby blev grundlagt i 1983 og ejes af Fredericia Kommune. Minibyen er en del af Madsbyparkens samledes organisation i fællesskab med Fredericia Idrætscenter og Madsby Legepark.
  • Frivillige seniorer fra Pensionisternes Samvirke Fredericia, bygger og vedligeholder husene i samarbejde med det faste personale og Proaktiv. Seniorerne har også guidningen i minibyens åbningstid.
  • Der var i 2017 ca. 8500 besøgende i Den Historiske Miniby.