Den kendte ernæringsekspert vil gerne have et opgør med, at der findes en enkelt sandhed om hvad der er en sund måde at leve på. Skoven af gode råd kan være svær at gennemskue, men nu har man mulighed for at møde ham og få tips til hvordan man nemmere kan få ændret sine kostvaner.

»Der findes mange myter og holdninger derude. Hvis ikke i mange tilfælde ligefrem religioner. Mit budskab er egentlig bare, at vi godt må gøre lidt oprør og bruge mere videnskabelig fakta. Men under alle omstændigheder også at det hele godt må debatteres«, siger Christian Bitz.

Han er lige for tiden rundt omkring i landet, hvor han holder foredrag og invitere folk til debat og dialog om sund kost og levestil. Her forsøger han uden formynderi at give inspiration til hvordan man nemt og hurtigt kan finde andre måde at spise på, der på både den lange og korte bane kan skabe mere energi og sundhed i ens liv.

»Jeg prøver på at komme med nogle eksempler fra mit eget liv og de mange mennesker jeg taler med. Det gør jeg gerne lidt humoristisk, men sagen er også den at jeg kommer med en kandidatgrad i ernæring, så naturligvis er jeg også fokuseret på at folk får noget reel viden. Vi kender allesammen nok det med, at den ene dag kan man læse man ikke skal spise for meget af det ene eller andet, mens man den anden dag kan læse det modsatte. Derfor vil jeg gerne give folk nogle nemme redskaber til at kunne navigere i den strøm af informationer, der er«, forklarer Bitz.

Selvom den videnskabelige dokumentation spiller en stor rolle for ham, når han formidler om ernæring og sundhed, så synes han at debatten også er vigtig. Når han gæster Fredericia den 22. oktober 2020, håber han derfor også på at mange vil stille spørgsmål bagefter, så der kommer en interessant aften om hvad vi spiser og hvorfor:

»Man skal kigge lidt indad og se hvad der virker for en selv. Mange mennesker døjer med overvægt og spiser generelt alt for usundt. Her kan man komme og få nogle ideer til, hvordan man kommer videre. Vi er allesammen forskellige mennesker, og vi har en forskellig tilgang. Jeg har så strikket en masse gode råd sammen, og nogle af dem kan man måske flette ind i sit eget liv«.

Uanset om man interesserer sig for hvad ens børn eller unge spiser, eller en selv, så er der altid noget at hente, hvis man dykker ned i emnet. Generelt er det eksempelvis en fordel at spise flere grøntsager om morgenen, mener Christian Bitz.

»Det lyder måske lidt trist for mange. Men det er et godt tidspunkt, hvor vi kan få plads til det. Det synes jeg folk skal komme og høre mere om. Det behøver nemlig hverken være dyrt eller besværligt at ændre sin kost. Det er faktisk et godt budskab. Så hvis man enten bare er intereseret i forvejen, eller hvis man går og mangler motivationen til at komme igang med forandringer, kan man hente noget ved foredraget«, siger Bitz.

Han har lavet meget formidling og brugt sin karriere på sundhedsbudskaber. Det er der også kommet en række gode bøger ud af, og derudover håber han at folk kommer hjem med nye erfaringer til at holde styr på alle de informationer, der kommer ud i medierne. På den måde giver han også folk et lille minikursus i at afkode de journalistiske fortællinger, så man kan komme tættere på hvad der rent faktisk er dækning for, og hvad der ikke er så meget dækning for.

»I den sidste ende handler det om, at langt de fleste gerne vil leve sundt. Problemet er hvordan de kan finde tiden til det, og de råd jeg har med, tror jeg kan hjælpe og skabe ny inspiration. Men jeg glæder mig også meget til at møde folk og tage debatten«, slutter Bitz.

Arrangementet afholdes den 22. oktober 2020 og billetter kan sikres her

Leave a Reply