Snart er der Melodi Grand Prix, hvor håbefulde sangere drømmer om at være den, der bliver overhældt med konfetti, samt at vinde muligheden for at optræde for et svimlende højt seertal til Eurovisionens Melodi Grand Prix.

Jeg har selv været en del af det kæmpe produktionsapparat og mediecirkus, der hører med til at vinde det Danske Melodi Grand Prix, for mig var det en engangsforestilling, men for min daværende makker, Chief 1, også kendt under det borgerlige navn, Lars Pedersen, er det blevet til flere bidrag og tre sejre.

I år er Chief 1 også en af bagmændene bag sang nummer 5, der hedder Angels to my battlefield. Den synges af Sandra, som er 20 år og kommer fra Brønshøj.

SPOTTER NYE TALENTER

Sandra Hilal blev opdaget af Lars for et par år siden, og sangen til Melodi Grand Prix er første resultat deraf. Lars Pedersen er en god talentspotter med øjenene mange steder, jeg husker selv en dag, hvor jeg ser tv og kunstneren Bo Evers pludselig toner frem og ender med at sende en tak til mig, fordi Lars fandt ham gennem en video, jeg havde delt. Se Tv klip her.  Det er en af de ting, der har gjort Lars/Chief 1 kørende i alle de år, at han spotter nye talenter.

Jeg ringer til Lars Pedersen, og genlytglæden er stor for os begge, det er mange år siden, vi sammen gik rundt med nerver på i Tv byen, helt præcist var det i 1997.

Der er ingen i Danmark, der er i tvivl om, hvem du er, hvis man nævner navnet Chief 1, fordi du har været med i så mange ting. Du har også en solokarriere i gang. Men du bliver ved med at vende tilbage til det her Melodi Grand Prix?

“Ja, det er noget sygt noget, det er som en fetish,” griner Lars

Rent Melodi Grand Prix-mæssigt vil jeg gerne spørge, hvad det er for en opgave som producer, og hvordan den skiller sig ud fra hvad du ellers laver?

“Jamen egentlig synes jeg ikke, der er den helt store forskel, fordi jeg vælger jo – de gange jeg laver grand prix, har jeg faktisk ikke sat mig ned og sagt; “nu skal jeg skrive en sang til grand prixet” fortæller Lars og fortsætter “det er lidt ligesom, da vi lavede den, det er bare nå lad os gøre det for sjov. Lad os bare sende det ind.”

“Der er ikke nogen af dem, jeg har lavet, der er skrevet til Melodi Grand Prix, så der er ikke så stor forskel”

“Den sang jeg lavede med Soluna Samey, Remee og Isam B var originalt til Outlandish, men fordi Outlandish ikke kunne blive enige om det danske rapstykke, kunne de ikke lave den, derfor besluttede de at droppe den, og spurgte om ikke den kunne bruges til det her,” siger Lars.

Hvad så nu, når du for eksempel har gang i din solokarriere, hvordan er det så at overgive en sang til en anden kunstner?

“Jeg kan huske i starten, da man startede med at lave musik”, “der havde man det jo sådan, hver gang man havde skrevet en fed sang, så ville man lave det selv, fordi man troede, det var den sidste gode sang, man ville skrive”, siger Lars.

“Man var bare sådan helt ’Åhh nej, der er ikke andre, der skal lave det, men som tiden gik, finder man ud af, at man jo bliver ved med at skrive sange, man godt kan lide, det stopper ikke,” siger Lars, og som jeg kender ham fra gamle dage er talestrømmen enorm

Lars fortsætter: “Så det er ikke noget med, at når jeg har skrevet den her, at jeg tænker ’Neej fuck! Den skulle jeg selv have lavet. Det er lidt som at være på et plejehjem, hvor du har en masse adoptivbørn, så er der nogen, hvor den skal have det barn, den skal have det barn og så videre,” griner chefen lidt små filosoferende.

“Så det har jeg ikke noget problem med. For dybest set er det, hvad det hele handler omhvem lyder bedst på en sang. Det er jo ikke alle, der kan synge Yesterday lige så godt, havde det måske været en pige, der havde fået den, havde det nok ikke været ligeså godt”, “Så det er jo med at sige, ’Det kan godt være, at jeg elsker den, men jeg lyder ikke særlig godt på den’, men det gør hende her eller ham her til gengæld.”

Da vi to var med i det Danske Melodi Grand Prix, der var det hele meget nyt. Det var et kæmpe cirkus. Hvad er det for en Lars, der afleverer en sang og er til Melodi Grand Prix sådan en aften?

“Der er faktisk ikke sket så meget. Der er nok – desværre – blevet mindre pjat, end da vi lavede det”, “eller det er der sgu egentlig ikke” griner Lars. “Jeg hader at være med i en konkurrence, men jeg elsker også at være med i en konkurrence”, “jeg ved, at man bare har dårlig mave, vildt kvalme og alt muligt” siger Lars.

Vinder du igen?

“Det ved jeg ikke. Det jeg har lært med Grand Prixet, som faktisk er interessant, er at mere end 50% er fremførsel og artistens sikkerhed,” siger Lars med den erfaring, der har givet ham flere sejre, og faktisk sætter ham op i den tunge liga af vindere, der før i tiden var garant for en Grand Prix sejr.

“Du kan se, at de gange jeg har vundet, der har altid været sådan noget odds på den, hvor det starter med at CD’en kommer ud og man bare hører musikken”, “der har mine sange altid været placeret dårligt, men når de så kom på, var det som om at folk fik en opvågning”, siger den erfarne vinder og kan næsten ikke stoppes, når han deler ud af sin erfaring. Billeder og musik skal hænge sammen, især i sådan en konkurrence, hvor du fremfører 10 sange på en aften, på 3 minutter, som ingen har hørt før”.

“Det er jo et eller sted ret unikt, der er ikke andre steder i fjernsynshistorien, du kan finde 10 nye sange og forlange, at folk er tålmodige nok til at høre dem. Det er grunden til, at jeg faktisk kan lide at være med i den konkurrence,” siger Lars.

Kan du huske den der gang, hvor vi snakkede om, at skifte tracket ud og bare spille en punksang, spørger Chief1 mig.

Ja, jeg kan huske mange sjove og skøre ting fra dengang, da to hip hoppere var fejlplaceret, men endte med at vinde, jeg tror ikke Chief1 dengang vidste, at han ville deltage mange gange og få flere sejre end, “Stemmen i mit liv”

“Men jeg vil så også sige, der er mange af de der journalister, der gerne vil skrive ’ham der lever på gaden nu, og ham der han blev deprimeret’, men prøv at hør her: I det store hele har dem, som jeg kender det sgu fint. Der er mange, der også ser det som en fed oplevelse. Så er der bare nogen, der finder vej ind i musikbranchen. Der er to jeg havde for et par år siden, de sidder nu som musikbookere og har det pisse fedt”

Jeg ønsker Chief1 med det godt danske klingende navn Lars Pedersen held og lykke med weekendens store tv show som han selv kalder “The show you love to hate”

Showet løber af stabelen lørdag kl. 20.00 i Gigantium Aalborg se mere om showet her.