Et tåbeligt seedningssystem gør, at charmen ved håndboldens pokalturnering er pist forsvundet grundet kommerciel interesse fra højere instanser.

FHK indtræder i dag i Santander Cuppens femte runde og møder Hjørring fra 3. divisions pulje 1. Det er der noget chamerende over, selvom det selvfølgelig ikke lige er det fedeste med en lang transporttid til kampen for FHK.

Går FHK som ventet videre, så skal der ske mirakler for, at FHK ikke støder ind i et ligahold. Og det er decideret ucharmerende. “Er det en joke?” Sådan udbrød jeg til FHK-træner Jesper Houmark, da han lidt ud af et blå sagde, at hans mandskab møder et ligahold, hvis FHK går videre til sjette runde.

Grundet et seedningsystem er FHK useedet i runden. Seedningssystemet er baseret på sidste sæsons placeringer, og da FHK i sidste sæson lå i 1. division er hold som KIF Kolding og Lemvig-Thyborøn seedet over FHK.

Den danske pokalturnering er i de indledende runder bygget op således, at jyske hold kun kan møde hinanden, og Fyn, Sjælland og øerne fordeler resten af kampen mellem sig. I den jyske del af pokalturneringen er der i sjette runde 22 hold tilbage. Går alle ligahold videre fra femte runde vil der være 12 ligahold i bowlen, når der trækkes lod og af dem er FHK lavest rangeret og glider derfor akkurat udenfor feltet af seedede hold. På den måde kan FHK ikke undgå at møde et ligahold i pokalturneringen, hvis Hjørring bliver nedlagt, med mindre der sker en meget stor sensation.

Fredericia Teater, Borgmester, Fredericia Håndbold Klub/FHK og FC Fredericia.
Annonce

Det er meget ucharmerende og det klæder ikke håndbolden, at det foregår på den måde. I engelsk fodbold lever pokalfodbolden i bedste velgående. Man mødes på kryds og tværs, og der trækkes lod på tilfældigheder. I 1/16-finalen i FA Cup’en mødtes eksempelvis Birmingham (The Championship) og Coventry (League One), og det ikke kunne have lade sig gøre med det danske pokalhåndboldsystem.

Med mindre man er meget, meget heldig er det praktisk talt umuligt at levere en pokalsensation i Danmark og komme hele vejen til Final4. Grundet, at Divisionsforeningen Håndbold og formentlig også topklubberne, har interesse i en fyldt hal til Final4-stævnet, kan man ikke undvære de store trækplastre og derfor har man lavet et seedningssystem, som gør, at det er toppen af poppen, der gang på gang mødes.

Ligaen afgøres allerede mellem topholdene, så hvorfor skal den også afgøres mellem de bedste hold i pokalturneringen? Hvis vi kigger på vores egen andedam, så var FC Fredericia meget tæt på at komme i pokalfinalen for et par år siden. I stedet blev det en anden overraskelse, Silkeborg, der endte med at rykke ud af Superligaen i samme.

Det scenarie er nærmest umuligt i håndbold med det nuværende setup, og det er særdeles ucharmerende, da pokalturneringen skal have sit eget liv.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer