Charles Nielsen, direktør i TREFOR Infrastruktur, fylder fredag den 2. marts 60 år. Charles Nielsen kom til TREFOR, som er en del af EWII Koncernen, i marts 2013 og har siden stået i spidsen for el, vand og varme i energikoncernen.

Charles Nielsen er uddannet ingeniør samt HD i afsætning og har gennem mere end 30 år taget aktivt del i teknologi- og systemudviklingen i energisystemet i Danmark, dels gennem en lang periode hos Elsam bl.a. som leder af Forskning og Udvikling, og senere som udviklingschef i Dong Energy (det nuværende Ørsted) og leder af Dong Energys innovationscenter.

I TREFOR Infrastruktur har Charles Nielsen stort fokus på udviklingen af infrastrukturen og på at tænke Smart Energy på tværs af el, vand, varme, spildevand og gas, samt den stadig øgede mængde vedvarende energi i energisystemet.

Charles Nielsen er tidligere major af reserven og fik i 2003 Dronningens Fortjensttegn. I 2006 modtog han Dades Miljøpris for arbejdet med at fremme opbygning af bioethanol-kompetencer i Danmark. Han er endvidere medlem af Akademiet for Tekniske Videnskabers tænketank.

Charles Nielsen, der er gift og har to voksne børn, bor i Erritsø ved Fredericia. Fritiden bruges i naturen og med fotografering, samt i familiens sommerhus i Allinge på Bornholm.

Fødselsdagen markeres ved en intern reception hos EWII.