Det giver ikke meget mening at køre arsen-forurenet grundvand igennem spildevandsanlægget. Det renser ikke for eksempelvis arsen og er ikke sat op til at håndtere den type forurenet vand, som man finder under industrigrunde. Der renses for helt andre ting. Det forurenede grundvand fra Kanalbyen bliver markant bedre renset, hvis det renses på stedet, med særligt tilpassede metoder, sådan som det har været indtil nu.

Selv om jeg ikke synes den hidtidige løsning har været godt nok, fordi man ikke har medregnet forureningen i Lillebælt og ikke engang har adgang til opdaterede målinger, er løsningen dog bedre end den der påbegyndes nu.

Jeg frygter, at Kanalbyen har søgt om lov til at udlede via spildevandsanlægget fordi det er meget lettere og billigere for dem. Det kommer havmiljøet så til at betale for…

Samtidig arbejder vi med at få forbedret rensningen i Kanalbyen. Blandt andet med den henvendelse til miljøministeren, som Enhedslisten fik vedtaget på sidste byrådsmøde. Men at en rensningen i Kanalbyen stadig kan forbedres, betyder altså ikke, at det så er godt at udlede via spildevandsanlægget. 

SF’s Marianne Thomsen (MT) har en plads i bestyrelsen i Fredericia Spildevand. En post de fik af valgforbundet (med A, Ø og R), fordi de ikke blev genvalgt til byrådet i 2017. Da SF sad i byrådet kæmpede MT hårdt for, at Skærbækværket ikke måtte rense spildevand på deres eget anlæg, selv om den løsning ville rense vandet bedre for den type forurening de tilførte vandet. SF ønskede at spildevandet blev ledt til spildevandsanlægget ved Røde Banke – også selv om det betød dårligere rensning og mere udledt forurening til Lillebælt. Så det ville være spændende at høre hvor det såkaldt grønne parti SF står i denne sag. Jeg er bekymret.

Jeg håber, at bestyrelsen i spildevand vågner op og begynder at undersøge mulighederne for rent faktisk at rense den type forurenet vand. Fredericia løber ikke tør for forurenet grundvand fra industriområder lige foreløbig. Måske skulle spildevandsanlægget tilpasses til beliggenheden og den type opgaver der kommer ind?

Følg
Notikation om
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kim Arthur NIELSEN
Kim Arthur NIELSEN
28 dage siden

Debatten i 2016 drejede sig om at SF, som det eneste parti i byrådet stemte imod at Dong Energy kunne lede en del af spildevandet fra værket direkte ud i Kolding Fjord.

Det byggede på en bekymring om hvordan belastningen med tungmetaller ændre sig, når udledningen blev flyttet fra Fredericias Spildevands udledning på 50 meters dybde til 1,5 – 2 meters dybde i et relativt lukket område med ringe gennemstrømning.

Både fiskere og beboere i Skærbæk var imod at en del spildevandet skulle udledes i Gudsø og Eltang Vig.

Et valg mellem to onder, hvor det ene var mindre dårligt end det andet.

Badevandskvaliteten ved Skærbæk Strandpark er i top 5 i Danmark.

https://www.ft.dk/samling/20161/almdel/mof/spm/142/svar/1364265/1696107/index.htm

Kim Nielsen 2013.jpg
Sidst redigeret 28 dage siden af Kim Arthur NIELSEN