Der var helt til det sidste tvivl om hvorvidt Enhedslisten ville gå med i et budgetforlig eller ej. Men Cecilie Roed Schultz endte med at sætte sin underskrift på en aftale, som hun langt hen ad vejen er meget tilfreds med.

“Jeg tror, at da vi startede denne proces var der mange der frygtede, at vi ville ende med et sparebudget. Det var også Enhedslistens frygt, og grunden til at vi var tæt på at give op undervejs”, lød det fra Cecilie Roed Schultz, der fortsatte:

“Jeg er glad for at vi blev, for jeg hører at det er det største velfærdsløft i Fredericia siden 60’erne. Det er markant, det er der ingen tvivl om. Overordnet set er jeg meget lettet”.

Hvordan er jeres ‘røde linjer’ blevet modtaget?

“Heldigvis forholdsvist konstruktivt. Vi havde delt dem op i to kategorier. Det ene var et fuldstændig no-go, ting hvor vi under ingen omstændighed kunne se os selv i et budget hvis ikke de ting blev fjernet. Det var blandt andet Borgervejlederen og Ungdommenshus”, svarede Cecilie og fortsatte:

“Udover det har vi haft punkter med ting vi har svært ved. Vi fik hurtigt fjernet vores no-go’s, så vi kunne arbejde med de ting vi havde det svært med. Der nåede vi langt, men ikke alt kom med. Det lykkedes ikke at komme i mål med alt på den front, men stort set alt andet kom med – og så fik vi samtidig markante ting landet”

“Vi får tilført flere midler til fritidsområdet, så i stedet for en situation hvor vi skulle spare på Den Matrikelløse Klub og Ungdommenshus, hvor man skulle nedlægge mange ting, så er det nu et område der får tilført midler og bliver styrket. Derudover så bygger man erstatningen for De Orange Haller. Det er et rigtig godt budget for børn, unge, handicappede, misbrugere og forældre. Det er over hele linjen vi har skabt et markant velfærdsløft”, sagde Cecilie Roed Schultz til Fredericia AVISEN.

Du kan se hele interviewet med Enhedslistens Cecilie Roed Schultz øverst i artiklen her.

www.fcfredericia.dk