Den fredericianske fodboldspiller, Cecilie Fløe, er skiftet til Danmarksmestrene HB Køge, hvor hun har fået opfyldt drømmen om at spille mod verdens bedste spillere i Champions League.

I de seneste sæsoner har Fløe tørnet ud for Kolding Q, men i denne sæson er der kommet nyt græs under fødderne på den 20-årig fredericianer.

HB Køge kontaktede hende med henblik på et sommerskifte. Hun var ikke sen til at takke nej til klubben, der på daværende tidspunkt havde sikret sig det danske mesterskab for første gang i klubbens historie.

– Det har været mega fedt at komme til en klub, der har så høje ambitioner inden for kvindefodbolden. Hele klubbens setup er virkelig godt, siger Cecilie Fløe.

– En ting er, at der er niveauforskel på HB Køge og Kolding Q, men der er også andre ting, som er nyt.
De fleste af mine holdkammerater bor tæt på Køge, hvor jeg selv bor. Da jeg spillede i Kolding, boede folk forskellige steder, siger Fløe.

Med skiftet til HB Køge har Cecilie Fløe skiftet de trygge rammer i Jylland ud med det sjællandske. Det gør, at der er langt hjem til veninderne og familien.

– Det er fint at være lidt væk, men de kommer heldigvis tit og ser mig, så det er ikke så slemt. Jeg har alligevel fået -en alder, hvor jeg ville flytte hjemmefra alligevel, hvis det ikke var pga. fodbold, siger hun.

– HB Køges herrehold har i lighed med kvindeholdet store ambitioner, men Fløe fortæller, at hun ikke ser meget til holdet, der trænes af Daniel Agger og Lars Jacosen. De træner efter os, men det er ikke, fordi vi taler meget sammen. Agger siger hej, og vi ønsker hinanden tillykke, når vi har vundet, men så er det også det, siger Cecilie Fløe.

Fodbold på højeste hylde i Danmark

At der satses i så stor grad, som der gør, på kvindefodbolden i HB Køge, var en af de grunde til, at Fløe valgte netop dem som hendes nye klub.

– Stor cadeau til klubben for, at de er den eneste klub i Danmark, der sætter kvinderne og herrerne på lige fod. De lægger mange kræfter, tid og penge i det, siger Cecilie Fløe.

Med skiftet til HB Køge indebar det også, at Fløe nu spiller med på den allerstørste klubmæssige scene.

– Det er en drøm, der er gået i opfyldelse med Champions League. Det er fedt at spille på det højeste niveau i Danmark, men også internationalt. Jeg er beæret over at få lov til at prøve det, siger Fløe.

– Der er et spring fra Kvindeligaen til Champions League, og det kan hun godt mærke. Jeg kan sagtens være med på niveauet i Danmark, men internationalt kan jeg godt mærke, at vi som dansk klub mangler lidt, siger Cecilie Fløe.

– I Champions League er HB Køge i pulje med tyske Hoffenheim, Arsenal og mægtige Barcelona, og netop det at møde Barça var noget særligt for Fløe.

– Det var en vild oplevelse. Det er spillere, som jeg har set i tv, og det er en kæmpe klub. Det er verdens bedste hold, så det var vildt på den positive måde, siger hun.

Udtaget til landsholdet

Ikke nok med, at Cecilie Fløe har fået drømmen om Champions League opfyldt, er hun også blevet udtaget til landsholdet. Det skete tilmed på hendes fødselsdag den 8. oktober.

– Dagen før blev jeg ringet op af landstræner Lars Søndergaard. Jeg havde ingen anelse om, at han ville udtage mig.
Jeg blev virkelig glad, fordi det var en drøm, som gik i opfyldelse, siger Fløe.

– De var virkelig glade og stolte af mig. Det var dejligt at vide, at mine familie og venner føler glæden med mig.

Med debuten i Champions League og landsholdsudtagelsen er Cecilie Fløe et varmt navn, men selv tager hun den med ro, når snakken går på fremtiden og drømme om udlandet.

– Jeg tager det som det kommer. Jeg skrev under på en tre-årig aftale med HB Køge, så vi må se, hvad der sker, slutter Cecilie Fløe.

Cecilie Fløe startede karrieren i EGIF, men skiftede i 2013 til MG&BK i Middelfart inden, at hun tog på efterskole i USA, hvor fodbolden var meget i fokus. Efterfølgende spillede Fløe i Odense Q inden, at hun i vinteren 2020 skiftede til Kolding Q.