Fredericia Teater er nu klar til at offentliggøre rollelisten til produktionen af Disney’s KLOKKEREN FRA NOTRE DAME – The Musical. De største musical-talenter får selskab af et kendt ansigt fra den danske film- og teaterverden og en international stjerne in spe.

Øjnene hviler endnu en gang på Fredericia Teater
Hele musical-verdenen havde øjne og ører rettet mod Fredericia Teater, da teaterchef Søren Møller til pressemødet i november præsenterede endnu et samarbejde med Disney til stor glæde for publikum i hele Danmark. Dengang var Fredericia Teater endnu ikke klar til at offentliggøre hele rollelisten, men efter en audition med mere end 300 tilmeldte er Fredericia Teater nu klar til at udmelde castet til KLOKKEREN FRA NOTRE DAME – The Musical.

Fredericia Teaters chef Søren Møller er glad for processen: “Mindst halvdelen af en forestillings succes er at vælge det rigtige cast. På Fredericia Teater er det vigtigere at skuespillerne er de helt rigtige til rollerne, end om vi kender dem fra TV. Jeg tror faktisk, det er en væsentlig del af vores store succes. Man ved, at man kan regne med, at forestillingens kvalitet er helt i top. Vi har fundet vores drømmecast til forestillingen og det er en skøn blanding af meget etablerede kræfter og helt ukendt stjernepotentiale. Publikum kan roligt begynde at glæde sig.”

En lokal klokker og en international sigøjner
Der var ingen tvivl om, at rollen som Quasimodo skulle spilles af Reumert Talent-belønnede Lars Mølsted fra Fredericia Teater, da dette blev offentliggjort til pressemødet i efteråret. Han har blandt andet spillet med i forestillingen Shu·bi·dua – The Musical, men rollen som Quasimodo har stor betydning for Lars Mølsted, der beskriver det som en absolut drømme–rolle: “Quasimodo er en Disney-helt, men ikke en arketypisk helt. Han har substans, et godt hjerte og samtidig en enorm sorg og et afsavn over at være udenfor. Netop dét tror jeg, mange kan identificere sig med.”

Den svenske musicalperformer Vanessa Rodriques Ibarra har fået rollen som Esmeralda. Vanessa er uddannet på Performing Arts School i 2012 i Göteborg, Sverige. For Vanessa har KLOKKEREN FRA NOTRE DAME – The Musical også været en stor drøm: “Esmeralda har været min drømmerolle siden jeg var 13 år gammel. Jeg relaterer mig fuldstændig til rollen, fordi jeg ser mig selv i Esmaralda. Hun kæmper for de svage i samfundet. Derfor er denne forestilling mere vigtig end nogensinde. Det er nu, vi er nødt til at vise medfølelse og empati over for vores medmennesker.”

Ærkediakonen og Kaptajnen
På rollelisten finder vi to danske skuespil-kendinge inden for hver deres verden. Rollen som ærkediakonen Frollo spilles af Mads M. Nielsen, der er uddannet fra Skuespilleruddannelsen ved Aarhus Teater og er kendt for talrige roller på den danske teater- og filmscene. Selvom Mads M. Nielsen er erfaren på de skrå brædder, har han aldrig før spillet en karakter, der er i konflikt mellem sin religion og de menneskelige drifter: “Mange har sagt, at jeg passer perfekt til rollen som Frollo, hvilket er dybt betænkeligt – her har vi at gøre med et menneske, der i religionens navn drives ud i menneskets mørkeste afkroge. Jeg vælger at tage det som et kompliment og glæder mig til denne kæmpe udfordring.

Rollen som Kaptajn Pheobus spilles af musicaltalentet Christian Lund, der de seneste år har været med i nogle af de allerstørste musicalproduktioner, blandt andet Disney’s DEN LILLE HAVFRUE – The Musical, West Side Story, Grease, og Dirty Dancing. Nu vender han tilbage til Fredericia, hvor han er uddannet fra Det Danske Musicalakademi og hvor han har spillet rollen som Prins Erik i Fredericia Teaters vellykkede produktion af Disney’s DEN LILLE HAVFRUE – The Musical.

Skandinavienspremiere:
14. oktober 2016 på Fredericia Teater

Tirsdag-fredag kl. 19.30 (den 20. og 21. oktober også kl. 15.00)
Lørdag kl. 15.00 og 19.30 (ingen forestillinger lørdag den 15. oktober)
Søndag kl. 15.00 og kl. 19.30 (søndag den 23. oktober kun kl. 15.00)

Billetpriser: kr. 195-545.
Billetbestilling: www.billetnet.dk – 7015 6565

Københavnerpremiere:
23. juni 2017 på Gamle Scene, Det Kongelige Teater

Tirsdag-fredag kl. 19.30 (den 29. og 30. juni også kl. 15.00)
Lørdag kl. 15.00 og kl. 19.30 (ingen forestillinger lørdag den 24. juni)
Søndag kl. 15.00 og kl. 19.30 (søndag den 2. juli kun kl. 15.00)

Billetpriser: kr. 100-545.
Billetbestilling: www.billetnet.dk – 7015 6565

KLOKKEREN FRA NOTRE DAME – The Musical anbefales for alle fra syv år og opefter.

 

Rolleliste:
Quasimodo Lars Mølsted
Claude Frollo Mads M. Nielsen
Phoebus De Martin Christian Lund
Esmeralda Vanassa Rodriques
Clopin Trouillefou Diluckshan Jeyaratnam
Florika Maria Wichmann
Madame Maria Skuladottir
Saint Aphrodisius Mads Æbeløe
Father Dupin/Under study Frollo Søren Bech-Madsen
Jehan Frollo Thomas Jensen
Ensemble/Under study Esmeralda Linnea Stenbeck
Ensemble Nadia Abrahamsen
Frederic Charlus/Under study Quasimodo Oliver Lundqvist
Ensemble Sebastian Harris
Ensemble/Under study Phoebus Martin Skriver
Ensemble Rasmus Faartoft
Ensemble Rasmus Grandt
Ensemble Patrick Sterndrup
Ensemble Christina Elisabeth Mørkøre
Ensemble Christine Sonnich Andersen
Ensemble Anne Fulgsig
Ensemble Frederik Brorson
Ensemble Jonathan Jespersen
Ensemble Kirstine Moses
Ensemble Lars Meldgaard
Ensemble Line Staun
Ensemble Monica Andersen
Ensemble Regina Sloth
Ensemble Terese Christensen

Alle profiler på castet kan ses på www.klokkerenfranotredame.dk