Casper Ulrich Bjerre Mortensen har aldrig været nem at fange på en håndboldbane. Hans fart med og uden bold er exceptionel. Men Fredericia AVISEN har held med at fange ham på telefonen i Barcelona.

Afstanden er lang til Barcelona fra klublokalet i Fredericia Håndboldklub, hvor jeg sidder i anledningen af årets håndboldsskole. Mortensen, som jeg kalder ham, er født høflig, selvom mange tror modsat om den kække københavner, der er kendt for et par rappe bemærkninger efterfulgt af et smil. Hvordan har du det, Andreas? Jeg svarer og spørger ham om det samme. Jeg kan hurtigt afsløre, at Mortensen er lykkelig. Han har nået toppen af isbjerget.

Casper Ulrich Bjerre Mortensen, Fotograf: Paco Largo

“Jeg er endt i Barcelona, fordi jeg har kæmpet. Jeg har villet det. Jeg har trænet meget. Jeg har troet på mig selv. Til at starte med var det legen med bolden. Det var sjovt at komme til træning, men jo ældre, jeg blev, jo mere seriøst blev det. Jeg rejste til Fredericia i en tidlig alder – jeg ville drive det til noget. Jeg ville hele tiden blive bedre, og udvikle mig. Det har været drivkraften, når man hen ad vejen også blev udtaget til landsholdet, var det et fingerpeg om, at jeg var på vej i den rigtige retning,” siger Casper Ulrich Bjerre Mortensen og fortsætter:

“Her har jeg lagt lag på, hver enste år. Jeg har altid sat overliggeren højt fra start. Men der er mange ting at sige til, hvorfor drømmen og mine ambitioner er indfriet. Man skal for det første være mentalt klar, ja mentalt stærkt. Når man er i  et elitemiljø har mange meninger om en. Man skal gøre a-b-c eller d, men det holder ikke. Man skal hvile i sig selv, og arbejde hårdt, tro på sig selv. Har man ikke det fokus, kan der være rigtig mange ting, der er forvirrende. Jeg har hørt mange ytringer gennem årene, måske er det derfor, at jeg kan godt lide at modbevise folk, hvis de har en mening om noget. Det gør jeg på håndboldbanen indenfor de 40 x 20 meter; alt snakken uden om, har jeg skubbet lidt til side.”

Casper Ulrich Bjerre Mortensen, Fotograf: Paco Largo

“Når du kommer til kampene, skal du være så godt rustet som muligt – og det kommer fra træningen. Mange timer på træningsbanen er nødvendigt, hvis man skal sætte bolden ind i højre hjørne. Man skal være på – og gentage igen og igen, indtil den sidder der. Det har jeg lært gennem syv år på det danske landshold, hvor der er et kæmpe medieshow, man kan ikke skubbe det helt til side, men man kan fokusere på at gøre det godt,” uddyber Mortensen.

Casper Ulrich Bjerre Mortensen, Fotograf: Miguel Ruiz

Hvordan er det at komme til Barcelona?

“Det er virkelig stort. Det er min drøm, det er det, jeg er gået efter hele min karriere. Nu står jeg her. En ny klub, en ny kultur, nye holdkammerater og nye mål. Jeg vil vinde Champions League. Jeg vil vinde alle kampe. De mål matcher godt, hvad Barcelona vil,” siger Mortensen.

“Jeg havde tre fantastiske år i Tyskland, jeg elskede også byen Hannover og klubben. Det var en stor tid,” fortæller Mortensen, der også opnåede at blive Bundesligatopscorer.

“Jeg kunne imidlertidig ikke sige nej til tilbuddet fra Barcelona. Det er kæmpe stort. En mulighed, som kommer een gang i livet. Det var fantastisk, at de ville have mig. De ville købe mig fri fra min kontrakt. Det viste alt. Det er helt vildt. Nu vil jeg give alt, hvad jeg har i mig de næste tre år.”

Casper Ulrich Bjerre Mortensen bor i dag sammen med sin hustru TV-og Sportsjournalist Stine Bjerre Mortensen, som også er fra Fredericia.

“Det er stort. Vi har fået en suveræn modtagelse af klubben og holdkammeraterne. Vi elsker allerede byen. Jeg kan slet ikke sige noget negativt. Nu er vi igennem den første uges træning også med tre træninger om dagen. Det er fedt og hårdt,” siger Mortensen.

Hvad bringer fremtiden?

“Det må vi se. Det er svært at spå om fremtiden. Jeg håber, at jeg kan blive i Barcelona i lang tid, men det kommer an på, hvordan tingene går. Jeg håber, at det kommer til at gå godt. Nu har jeg fokus på den første sæson og dagen i morgen. Vi skal også spille træningskamp i Hamborg mod Kiel. Så det er sådan, at jeg tager det. Fuld koncentration og fokus på den kommende opgave.”

Hvis du så tænker tilbage til fortiden, kan du fortælle vores læsere lidt om tiden i Fredericia?

“Det kan jeg. Det var en fed tid. Det var fedt, at vi kunne samle så mange U-landholdsspillere i Fredericia. Jeg havde fornøjelse af at bo sammen med Rasmus Jensen og Morten Thrane det første år i Fredericia. Det var en sjov tid. Vi spillede god håndbold. Ja, det synes jeg. Jeg havde to gode år i Fredericia og jeg kan takke Fredericia for meget. Det var også der, jeg mødte Stine, så det er jeg glad for, at jeg oplevede der”, fortæller Mortensen og fortsætter:

Jeg var en ung spiller. Jeg var kun 20 år gammel, men alligevel så fik jeg masser af spilletid og udviklede mig. Jeg endte også på B-landsholdet og snuste til det, fik mod og sult på mere. Jeg fik ligaerfaring, og så mødte jeg nogle af de vildeste fans i form af HK Ultras og ej at forglemme en fed ARENA at spille håndbold i. Jeg håber også, at Fredericia snart er tilbage i ligaen. Jeg følger stadig klubben – særligt i samtaler med min svigerfar (Bent Bjerre Jørgensen), så det bliver spændende at følge,” slutter Casper Ulrich Bjerre Mortensen i dette interview.

Om Mortensen vender retur til Fredericia en dag, må fremtiden jo vise, men ønsket er der. Da vi fortæller til flere håndboldforældre i hallen, at vi har interviewet ham – er ønsket brændende for, at han vender retur. Vi har også aftalt at vende retur og bringe flere artikler med Mortensen.