Carpark North har sat standarden indenfor ”dansk” elektropop/rock siden starten af 00’erne med deres første udspil ‘Carpark North’ i 03 og har ikke kigget sig tilbage siden og efter forsanger Lau Højens deltagelse i ‘Toppen Af Poppen’ i 2016 virker det som om, at gruppens berømmelse har fået et sidste nøk opad og samlet alle aldersgrupper.

2017 var et fantastisk år for Carpark North. Året bød på udgivelsen af deres seneste album ‘HOPE’, som gav gruppen mulighed for at spille på de største arenaer og klubber i Danmark – så publikumet i Tøjhuset stod rent ud sagt overfor et band, som i den seneste tid har været i topform og høstet fantastiske anmeldelser i diverse medier. I topform var de også i Tøjhuset torsdag aften.

Åbningsnummeret ”Renegade” fra gruppens forrige album kickstartede den intense power koncert, og fik publikum med fra den første elektroniske lydbølge.

Et rørende og nærværende band

Præcis som vi har set det, de sidste mange år, lukkede Lau Højen os helt derind, hvor mange mennesker normalt er lukket med lås og slå. Med de personlige- og dansksprogede sange ”Glastårne” og ”Håb” (som jeg personligt synes er lidt kedelige og søgt) fik vi et tiltrængt og eftertænksomt pusterum, hvor mange blandt publikum stod med en lille tåre i øjenkrogen og sang med, det er åbenbart sange rigtig mange kan relatere til! Efterfølgende fortalte Lau en personlig historie om sin mor, der tabte kampen mod kræft for nogle år tilbage og spillede derefter sangen ‘Crystal Continents’ – et synonym for farens øjne, da han tog den sidste afsked med deres mor, hvilket kan få selv en stor og bredskuldret rockanmelder, som mig selv til at fælde en tåre.

Carpark North har været en etableret del af den danske rockscene siden de debuterede tilbage i 2003 og med fem studiealbums i ryggen har de leveret en perlerække af toptunet elektrorockhits, som har fået danskerne til at rocke med i over et årti. Efter åbningen var det også en sand hitparade, vi blev præsenteret for med (som skrevet) Håb, When We Were Kids, Human og Burn It osv.

Carpark North er ikke et af de bands, hvor kun forsangeren træder i forgrunden. Både trommeslager Morten Thorhauge og bassist Søren Balsner optrådte med ekstrem indlevelse og deres musikalske talent og engagement bragede ud over scenekanten.

Specielt Søren Balsner har en helt særlig evne til at bygge en intensitet op, som kunne mærkes i selv de fjerneste afkroge af Tøjhuset. Under ”Shall We Be Grateful” fik han plads til at lege med de elektroniske lyde og suge publikum ind i sit eksperimenterende lydunivers, hvor publikum forventningsfulde ventede på den næste store eksplosive lyd-kulmination.

Fabelagtig folkefest

Koncertens helt store højdepunkt var uden tvivl da gennembrudshittene fra 2003 og 2005 ‘Transparent & Glasslike’ og ‘Best Day’ bragede ud i salen. I dette moment var der ingen tvivl om, at Carpark North ejede hele Tøjhuset. Hele salen sang af deres lungers fulde kraft, og der opstod en helt særlig magi mellem publikum og de tre drenge, som lod publikum blive ved med at synge mens musikken stoppede..

Carpark North er et af de bands, som altid leverer varen, og denne koncert var ingen undtagelse.

Fredericia AVISENS udsendte rockanmelder giver 5 ud af 6 stjerner og siger tak for endnu en fantastisk og stemningsfuld koncert i Tøjhuset

Opvarmningen bestod af det fantastiske, og ligeså nærværende og melodiøse ‘The Grenadines’.

Noget utraditionelt består bandet af fire sangskrivere og to forsangere, hvilket giver bandet et ærligt og varieret udtryk og med deres melodiøse og melankolske folk rockstil var mine forventninger store, da det er en genre, som altid har haft en stor plads i mit hjerte. Men da det jo ”kun” var opvarmning fik vi desværre kun fem numre akustisk, hvilket lige akkurat var nok til at få min gamle krop i sving og ja, så sluttede det. Der er ingen tvivl om, at The Grenadines er band, som vi kommer til at høre mere til i fremtiden og hvis man kunne tænke sig at høre mere til dem kommer de med deres andet album D.16 Nov. hvorefter de tager på en lille minitour, og bl.a. kommer forbi Aarhus, Skanderborg, København og Assens. Disse koncerter vil være plugged og med masser af lyd.

https://www.billet.dk/gin-festival-2018#bio
Annonce