I disse dage køres alle de øl, Carlsberg skal have med på Roskilde ud fra bryggeriet i Fredericia. 

Det er ikke kun Grøn Tuborg, Tuborg Classic, Guld Tuborg og Tuborg RÅ, der forlader bryggeriet i Fredericia. Carlsberg har brygget en helt ny økologisk Tuborg, der hedder Tuborg Orange.

Det er ikke hver dag, at Tuborg lancerer en ny variant, og vi glæder os til at lancere Tuborg Orange. Tuborg Orange er brygget udelukkende til Roskilde i begrænset mængde, så vi forventer faktisk, den bliver udsolgt. Vi glæder os lige frem til at se, hvor hurtigt det går,” siger Mads Egeskov Bach, Brand Manager for Tuborg til Fredericia Avisen.

Siden 2014 har Roskilde Festival fokuseret på at øge andelen af økologisk mad i festivalens boder, og Tuborg og Roskilde Festival arbejder sammen mod en mere økologisk festival.

En større og større del af sortimentet skal blive økologisk i de kommende fem år, og det er en rejse, som vi glæder os til. I 2014 lancerede vi Tuborg RÅ, og i år lanceres Tuborg Orange, og vi har spurgt Coca-Cola om de vil teste deres helt nye økologiske Honest organic lemonade på Roskilde, som vi ved er et godt sted at teste nylanceringer, da Roskilde i størrelse svarer til Danmarks fjerde største by,” siger Mads Egeskov Bach.

Carlsberg lancerede sin første økologiske øl i 2008, da Husbryggeriet Jacobsen sendte Jacobsen Extra på gaden. Jacobsen Extra er også tilgængelig på Roskilde i år, og kan nydes i bl.a. Beer Barn, der er inspireret af de amerikanske øllader, der giver chaufførerne mulighed for at køre deres trucks ind i laden og få leveret ordren direkte til bilen. 

Over 50 forskellige øl varianter kan nydes i Beer Barn i år, der som altid ligger ved Arena scenen. 

For at kick-starte Beer Barn har Carlsberg til den første dag inviteret det lille Musicon microbryggeri, der til dagligt brygger på den anden side af festival pladsen ved Ragnarock museet i Roskilde. Torsdag kl. 15 overtager bryggeriet Alefarm fra Greve fadølshanerne, og fredag kl. 15 står den på bryg fra TO ØL fra Nørrebro. På festivalens sidste dag, lørdag, er det den verdenskendte danske specialbrygger, Mikkeler, der overtager hanerne fra kl. 14 til der er udsolgt.

https://www.ibc.dk/eud-business/