Klokken 8.45 i morges havde Carlsberg Danmark A/S besøg af Borgmester Jacob Bjerregaard, der talte og hejste Dannebrog i anledningen af, at det i dag er 40 år siden, at Dronning Margrethe og Prins Henrik indviede bryggeriet i Fredericia.

Tidligere i dag kunne Fredericia AVISEN fortælle nyheden om, at Carlsberg investerer i et nyt anlæg, der halverer vandforbruget på byggeriet, og dermed bliver det førende bryggeri på området i verden. En time senere kunne vi fortælle, at bryggeriet har fået en gave i anledningen af 40 års fødselsdagen – en smartflower, som kan ses fra Vestre Ringvej ved byggeriet.

Den store dag i Fredericias og Carlsbergs historie blev klokken 5.45 markeret med rundstykker til de medarbejdere, der var tidligt eller sent oppe, og efter borgmesterens tale kunne de sidste medarbejdere nyde et rundstykke. Gennem dagen bliver fødselsdagen markeret internt.

Borgmester Jacob Bjerregaard. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

“Velkommen til dette fantastiske bryggeri, som er blandt de største i vores koncern globalt. Vi er glade for, at Borgmesteren i Fredericia har taget tiden til at fejre denne dag med os. Det var et af dine koryfæer fra Socialdemokratiet, der var med til at lægge grundstenen til dette bryggeri – Svend Auken, da han var arbejdsminister i 1977. Det er derfor meget passende, at det er dig, der er med til at fejre jubilæet i dag. Et bryggeri, der er i en rivende udvikling, hvor vi er foran på mange ting, et sted vi er ekstremt stolte af på mange parametre. Både effektivitetsmæssigt, men også på bæredygtighed. Vi gør bryggeriet til det mest bæredygtige i verden på vand og energi,” sagde Søren Brinck fra Carlsberg Danmark A/S.

Carlsbergs 40 års fødselsdag i Fredericia. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Også Jacob Bjerregaard var stolt i dag, og glad for Carlsberg.

“Jeg er vildt stolt af, at vi har jer her i Fredericia. Det betyder meget for os. Jeg fik derfor hurtigt rykket rundt i min kalender, så jeg kunne være her. Det er i dag 40 år siden, at bryggeriet her blev indviet af Dronning Margrethe og Prins Henrik. Tuborg købte grunden i 1964, og stenen blev lagt i 1977 af arbejdsminister Svend Auken. Tuborg stammer oprindeligt fra Hellerup i København, men har levet sit liv her siden 1979,” sagde Jacob Bjerregaard og fortsatte:

“Jeg har været med de sidste fem-seks år og jeg ved, at der er en meget rig historie på bryggeriet i Fredericia. Det er altid en fornøjelse at besøge jer. Både, når det gæler de arbejdspladser, der bliver skabt og udviklet her. I er gode til at fornye jer og følge med tiden, I er gode til bæredygtighed, I arbejder med flere bundlinjer, og det er jeg stolt af, at I gør. Jeg vil rose jer for at vise den grønne vej – også i disse tider, hvor det handler om den grønne omstilling. Når vi går foran i Danmark, er det fordi, vi har mange virksomheder, der går forrest. Carlsberg er en af dem.”

Jacob Bjerregaard hejser flaget hos Carlsberg. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Til sidst hejste Borgmesteren flaget – som ses i vores filmindslag fra fødselsdagen.

http://bit.ly/rosalecture