Den 18-årig HTX-elev Camilla Alrøe Okotie står i aften på scenen til sit første X Factor Liveshow. 1,5 millioner seere ventes at se med. Fredericia AVISEN har talt med det fredericianske stjernefrø.

Camilia Alrøe Okotie går til dagligt på HTX Lillebælt. For en stund er 3.G-skoletiden byttet ud med 12-timers arbejdsdage bestående af fotoshoots, sceneoptræderne makeup, øvesessions og spotlyset fredag aften, når X Factor løber over skærmen på TV2. Men hvem er hun?

“Altså jeg er en travl 18-årig pige, der elsker musik. Når jeg ikke er med i X Factor synger jeg, er model, synger i et kor, hjælper til med et børnekor, skriver mine egne sange, er Fitnessinstruktør og en god skoleelev,” siger Camilla, inden vi spørger hende til X Factor-deltagelsen.

“Jeg meldte mig for sjovt i starten. Jeg tænkte meget over de deltagere, man havde set tidligere. De havde ofte stor karisma og meget personlighed. Men jeg havde en fornemmelse af, at jeg kunne synge mig videre. Men jeg kom ikke videre til Five Chair Challange. Men blev i stedet ringet op af Ankerstjerne, der ville se mig til gruppedannelse. Jeg var faktisk lidt splittet, men det er godt, at jeg endte med at sige ja,” fortæller Camilla.

Hvordan er det at gå fra at være solist til at være i en gruppe?

“Det er faktisk fedt. Det er en gave, men også hårdt. Hårdt fordi, det er nemmere at træffe beslutninger alene og gør man noget dumt, er det en selv, der betaler prisen, imens et dårligt humør eller en dårlig dag går ud over alle i gruppen, så man har et større ansvar over for andre mennesker. Men det er godt at have det. Vi har det i øvrigt godt sammen i gruppen. Vi har på kort tid fået et fedt og unikt fællesskab,” siger den 18-årige sanger fra gruppen SWAY.

SWAY. Foto: Lasse Lagoni

Camilia Alrøe Okotie bor til dagligt i Fredericia, hvor hun har tre søskende. Storbror, lillebror og lillesøster. Alle er musikalske, og lillebror havde også en rolle i Fredericia Teaters Disneysproduktion, Tarzan.

“Jeg ved faktisk ikke, hvor vi har det fra. Men vi er meget musikalske. Min familie er meget stolte over min X Factor-deltagelse. Det har jo været holdt hemmeligt, så mine klassekammerater har jeg ikke hørt fra. Men familie og venner er meget glade. Det er alle i familien, der bakker op”, fortæller Camilla og fortsætter:

“Det er samtidig fedt at gå på en skole, der stoler på mig og siger, at de nok skal hjælpe med det, jeg måtte mangle, bare jeg laver mine afleveringer, men dem laver jeg. Jeg gør det nogenlunde i skolen, men det er da hårdt at lave afleveringer efter 12 timer, når de andre har fri.”

Hvad er målet med X Factor?

“Vinde, haha. Nej, eller jo. Vi vil arbejde hårdt for det. Det er vores håb. Men lige nu tager vi en dag ad gangen og kæmper det bedste, vi kan,” siger Camilla.

Hvordan er det at arbejde sammen med Ankerstjerne?

“Det er vildt. Han er meget dygtig og dreven. Han er passioneret omkring det, han laver, så han mener, at SWAY skal være noget, og sådan bliver det i X Factor og måske senere udenfor. Det vides ikke med sikkerhed. Ankerstjernes professionalisme smitter også af. Han motiverer os til at være professionel, når man øver med ham, så er man klar og veludhvilet,” fortæller Camilla og svarer på spørgsmålet om fredag.

“Det er ikke gået op for mig endnu, at jeg i aften står foran 1,5 millioner mennesker sammen med tre piger, jeg ikke kendte for tre måneder siden. Det er surrealtisk, men jeg glæder mig som et lille barn. Jeg har været til prøver med lys og scene. Det er vildt, det er virkelig fedt,” slutter Camilia Alrøe Okotie.

Held og lykke, Camilla.

Følg
Notikation om
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Per Kritiansen
Per Kritiansen
8 måneder siden

Held og lykke ønskes du af alle os i nr 12