Der er gjort en masse ud af at lokke turister til Fredericia, og det er noget byens caféer kan mærke. Vi har talt med Kurt’s Kaffebar, Café Mair’s og Café Efes, som glæder sig over kundeflowet.

Sommer i Danmark. Det er blevet tilfældet for mange danskere grundet corona, og det gør, at mange vælger at besøge forskellige danske byer i løbet af sommeren, og det har smittet af på Fredericia i den seneste tid.

Men det er ikke kun danskere, der præger bybilledet. Udlændinge er begyndt at gøre deres indtog, og det er specielt tyskere og nordmænd, lyder det enstemmigt fra de caféer, som vi har talt med.

Hos Kurt’s Kaffebar kan man mærke turisterne er kommet til 7000 Fredericia. (Arkivfoto)

“Vi har folk, der er i byen på endagsture, men også nogle der er her i flere dage. Vi kan godt mærke, at mange har valgt at holde ferie i Danmark i år,” siger indehaver af Kurt’s Kaffebar, Ismail Ulusoy.

På Kurt’s Kaffebar er der er specielt run på omkring middagstid og nogle timer frem. Hos Café Efes på J.B. Nielsens Plads begynder kundestrømmen for alvor at komme fra klokken 17:00 – 21:00.

“Der kommer mange turister her. De lidt ældre vil have á la carte, men ellers er det mest pizza vi sælger, og vi får rigtig god respons af dem, der kommer her. De synes, at det er fantastisk by og der er godt med liv, og så roser de vores mad,” siger Mustafa Duran.

Eva Mair glæder sig over, at folk for alvor har fået øjnene op for at spise ude igen. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia Avisen.

Café Mair’s mærker også til turisterne, og det er allerede fra, når Eva åbner døren klokken 10:00.

“Så vil folk herind og have en kop kaffe og få en dejlig start på dagen, men kunderne er spredt ud over hele dagen,” siger Eva Mair.

De tre caféer glæder sig alle over, at der er blevet gjort forskellige tiltag i Fredericia for at skabe ekstra liv i gaderne, men Mustafa har et ekstra ønske.

“Det er rigtig fint det, der er lavet, og mange benytter sig af bordtennis, hockey og de andre ting, men der mangler noget til de helt små,” siger han.

Aktiviteterne er samlet under konceptet “sommerifredericia og Ismail Ulusoy håber, at man fremadrettet vil fortsætte med at gøre en ekstra indsats om sommeren.

“Fredericia har rigtig meget at byde på. Vi skal derfor fortsætte med at gøre opmærksom på mulighederne her, og i den forbindelse har det givet noget ekstra, at man har sat møbler, bordtennis osv. op i et lækkert gågademiljø,” slutter Ismail Ulusoy.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer