Forside Erhverv Cafe Mums fejrer 5 års fødselsdag i dag

Cafe Mums fejrer 5 års fødselsdag i dag

DEL
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Cafe Mums fejrer i dag de første fem år på Gammel Havn i Fredericia. For fem år siden var der ikke meget liv på de kanter, nu ligger Mums, som den hedder i daglig tale, snart som den var tiltænkt det moderne og levende havnemiljø med servering på vandet.

Da Cafe Mums slog dørene op for fem år siden, var der ikke meget liv på Gammel Havn, men Kanalbyen skyder op og nu er det omkringliggende miljø ved at gøre cafeen til det som den var tiltænkt som.

“Vi elsker storbyliv og bruger selv vores ferier der, vi vælger altid havnebyer vi elsker det miljø af mennesker. Vi havde altid snakket om, at det kunne være fedt at have en cafe, det skulle ligge ved vandet. Vandet gør noget ved os mennesker”, siger indehaver Jesper Hansen om tankerne bag cafeen.

Nyhavnsstemning på Gammel Havn. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Jeg møder Michelle Madsen, som er er 19 år. Hun har næsten været med hele vejen og startede som opvasker tilbage i 2015.

“Jeg arbejder et godt sted med et rart personale, kollegaerne er imødekommende og vi kan grine af hinanden på en god måde. Jeg startede som opvasker og var det frem til, jeg blev 18 år. Nu er jeg køkkenmedhjælper på fuld tid, mens jeg har sabbatår. Jeg fik jobbet, da min veninde arbejdede her som opvasker og Annette (indehaver) manglede en mere, det har jeg aldrig fortrudt, jeg har heller ikke hørt om nogen, der ikke føler sig velkommen”, siger Michelle.

Streetburger fra Cafe Mums. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

“Vi har et væld af mennesker til frokost, hvor folk i alle aldre gæster os, men det typisk det voksne publikum, erhvervsfolk og folk, der vil nyde god mad i gode rammer, der kommer og får smørebrød, burgers og kolde drikke, senere på aftenen er det typisk et sted for unge, men her kommer mennesker i alle aldre. Specielt om sommeren mærker man den fantastiske stemning, når folk sætter sig ud på prammen”, siger Michelle.

Prammen leverer mange gode sommeraftener på vandet. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

“Da vi åbnede, var det den mest fantastiske dag. Vi kom i seng klokken fem om morgenen, der var 500 mennesker, vi gav fri øl og der var sol på himlen”, siger Annette om åbningsdagen og fortsætter:

“Det at putte noget udenbys ind i Fredericia, tog vi mange hug for, fordi det var en ny tid. Der var mange spørgsmål, da storbytendenserne kom til Fredericia”.

Indgangen til Cafe Mums. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

“Det var lidt sjovt, da vi pludselig var med i et program på P3 sidste sommer. Det var en udsendelse, hvor sejlere kunne skrive ind om ekstraordinære seværdigheder, som sejlere kan sejle til. Flere havde opdaget, at pludselig var Gammel Havn blevet et mega hyggelig sted at sejle ind. I den anbefaling, var der nogen, der skrev ind, at man kan sidde i sin båd og få serveret drinks. En cafe på Gammel Havn har været et aktiv både for sejlere og vores gæster. Det ser godt ud, når sejlerne kigger ind fra vandet og og byens borgere kigger ned mod bådene. Det er stærkt”, siger Jesper Hansen.

Indehaverparret Annette og Jesper driver også Hotel Gammel Havn, de nyder det samarbejde og den sammenhæng, der er kommet i denne ende af Gothersgade. Der er et godt naboskab med Urbania, Café Mairs, Efes og i særdeleshed Tøjhuset, hvilket får området til at blomstre.

Tillykke til Cafe Mums med fem år på Gammel Havn.

https://fairbillet.dk/t252/Kvindeaften%20med%20Raz%20fra%20RAZspa
Foredrag med skønhedsguruen Raz fra RAZspa, der lige nu også er aktuel i Beauty Bosserne.
DEL