Forside Erhverv Café Magma – mere end traditionel café

Café Magma – mere end traditionel café

DEL
Foto: Thomas Lægaard

Fredericia AVISEN besøger Café Magma til en snak om, hvordan de tre år er gået med den nye ejer. Det bliver til en god snak om kvalitet og ikke mindst dansk design.

Jeg bliver taget pænt i mod af Vuong Tran, som er 36 år. Han har de sidste tre år drevet Café Magma. Voung Tran er født i Vietnam, og kom til Danmark for 14-15 år siden. Arbejdsomheden og trangen til at levere det perfekte kommer fra det vietnamesiske, og hans kærlighed til dansk design er kommet efter, at han kom til Danmark.

Retro elektronik på Cafe Magma. Foto: Thomas Lægaard

Voung Tran bor i Assens og taler dansk med en smule fynsk accent, han pendler hver dag og ser glad og optimistisk ud, selvom mange dage som selvstændig ender med en 14 timers arbejdsdag.

Magma

“Jeg havde en god kammerat, som bor i Norge, vi skulle finde på en navn sammen. Under en tur til Tyskland snakkede vi om forretning, og ud af den blå luft kom navnet Magma. Det er lavaen inde i vulkanen, inden den bryder ud”, siger Voung om navnet Magma.

To personers bord på Cafe Magma. Foto: Thomas Lægaard.

Det med at lave mad på Lavasten det stammer fra hans bror som startede en restaurant med et Australsk koncept for 13 år siden. For tre år siden kunne vi i Fredericia opleve det, måske har man set noget der minder om det, men brødrenes koncept er deres eget.

“Folk er blevet overrasket over måden bøffen bliver tilberedt på, de er vilde med det, efter at have smagt det”, siger Voung om kundernes møde med konceptet.

Drømmen om at åbne en restaurant  startede for mange år siden. Voung har lavet mad siden han var lille. Han var med fra start, da hans bror åbnede en restaurant i Assens. Selvom han ikke selv er kok, fik han blod på tanden til at blive selvstændig, efter at have hjulpet sin bror i gang på Fyn.

Hyggekrog på Cafe Magma. Foto: Thomas Lægaard

“Selvom jeg var både var stolt og nervøs, så var det en stor mundfuld, at åbne så stort et lokale som Café Magma er. Jeg sov ikke i tre dage op mod første åbningsdag her i Fredericia”, siger Voung.

Dansk design

Da jeg første gang besøgte Café Magma tænkte jeg, at her er en ny pæredansk ejer med pengepungen  i orden, som har gået med drømmen om at indrette stedet helt unikt og meget dansk. Men Voung samler på dansk design, det er ham der er bagmanden bag den pæredanske og stilfyldte indretning.

“Jeg samler på danske møbler, så det var sjovt at putte det ind i Café Magma. Jeg går speceilt meget op i danske stoledesigns. Jeg synes, at det er sjovt og spændende at prøve at satse på noget anderledes indretning. De fleste roser vores sted, de siger det er hyggeligt og genkender mange af stolene, og siger “Den har jeg haft”, eller “det tv havde vi i stuen”. Vi oplever også, at gæster vil købe vores inventar, men det er ikke til salg, når jeg har brugt så lag tid på at samle det”, siger Voung

Kai Kristiansen stol med den ikoniske bue. Foto: Thomas Lægaard

Kai Kristiansen er den store favorit, når det kommer til de danske designere. Voung har mange af hans stole, som han elsker for deres buer, der er signaturen på hans design. 

Cafe Magma i Fredericia

Opstarten i Fredericia har været hård, men nu er der kommet styr på mange rutiner. Det er tydeligt, at der er kommet mere gang i byen, butikkerne lever og Kanalbyen vokser, ifølge Voung.

Indretning på Cafe Magma. Foto: Thomas Lægaard

“Fredericianerne er begyndt at komme mere ud at spise og bestiller mere mad til afhentning. Når der er teater, så får vi nogle gange bookinger helt fra Sjælland, Nørrebro eller Nordjylland – folk booker allerede til næste års teater. Men når butikkerne lukker tidligt om lørdagen, bliver byen hurtigt tom, men vi arbejder på at gøre frokosten større, selvom den ikke kan blive ligesom om aftenen”, siger Voung.

Fremtiden

“Jeg har haft ideen om at åbne en Café Magma mere, men det er lige nu nok med en. Der er lagt en del arbejde i det her. Magma er grundstenen vi bygger videre på. For at gøre det hele bedre, kan vi selv sætte reglerne, da vi ikke er en kæde, men vi har lært noget, der giver erfaring. Indretningen og maden skal hænge sammen. For os er perfektionen det vigtigste. Man forventer måske ikke så meget, når vi også hedder café, men vi vil løfte niveauet” siger Voung.

Indretning på Cafe Magma. Foto: Thomas Lægaard

Der er ingen tvivl om, at tingene skal være i orden på Café Magma. Selvom man ikke kan lave alt fra bunden, så hjemmelaver de så meget som muligt eller køber altid de bedste friske råvarer.

Voung er stolt over sin restaurant i Fredericia, og specielt alle de ansøgninger han får, hvor der står, at ansøgerne har hørt, at der er et godt arbejdsmiljø. For Voung betyder teamet meget.

https://goo.gl/MSbg7k