Som far til en søn der dyrker holdsport, har det ofte været til irritation at de sunde valg ikke var i øjenhøjde og i højsædet hos Cafe FIC efter træning eller kamp. I dag valgte vi på Fredericia AVISEN at spise frokost i Cafe FIC for at teste den nye “byg selv sandwich”.

Den store thansen ARENA er under ombygning og Fredericia Kommune har midlertidig overtaget driften af cafeeen. Der er kommet nyt menukort og vi har besluttet på egen foranledning at teste den nye byg selv sandwich.

Cafe FIC
Cafe FIC. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

Vi bliver mødt af flag udenfor og selvom lokalet og møblementet er det samme ser der forandret ud. Før kunne man blive mødt af vogne fyldt med service eller hvide duge klar til arrangementer, nu virker det helt opryddet og overskuelig.

Cafe FIC
Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Det kan næsten lyde helligt, men oven på en ferie, bliver der hurtigt valgt danskvand med citrus og selvfølgelig den nye byg selv sandwich til 35 kroner. Der går ikke længe før en sød smilende ung dame kommer med vores boller til sandwichen. Det er en grovbolle som er varmet uden at være for varm, den er rund og har huller i låget, ligner en bagel, uden at være en bagel.

Cafe FIC
Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Ved et anretterbord ved siden af disken, er der ingredienser til at bygge sandwich. Tun og kylling var det valg, jeg havde som kød i min sandwich. Naturligvis kunne jeg droppe kødet og spise den vegetarisk, men nu valgte jeg altså tun. Jeg finder flere ting, jeg gerne vil have i men må træffe nogle valg, der kommer hurtigt coleslaw og friske røde chillier i. Der er også store stykker løg i lage, der fanger øjet og så putter jeg en skefuld nødder i. Jeg afslutter sandwichen med en hjemmelavet dressing og sætter mig forventningsfuld tilbage til bordet.

Cafe FIC
Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Udover at være et sundere tilbud end fransk hotdog og pølsehorn er det en virkelig frisk og velsmagende sandwich. Man kan fylde den, som man vil, men jeg kørte en variant, der var simpel og til at overskue, og jeg gik ikke sulten derfra. Jeg har længe ventet på sådan et sundt og så nemt alternativ til det traditionelle halcafeteria, man ser i mange sportshaller landet over. Det er bestemt ikke sidste gang, at jeg besøger Cafe FIC, denne sandwich får mine varmeste anbefalinger.

Cafe FIC
Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN
Cafe FIC
Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN