Christian Wetche forlader Fredericia Håndboldklub til sommer, og fortsætter karrieren i Grindsted. Det har været en svær beslutning for Wetche, der har spillet i FHK siden, at han var U12-spiller.

I søndags blev det officielt, at Christian Wetche forlader barndomsklubben. Fredericia AVISEN har mødt Wetche forud for et træningspas i thansen Arena, hvor vi startede ud med at spørge målmanden om, hvordan det nu er at forlade FHK.

“Det er lidt vemodigt. Det har været nogle gode år, som jeg har haft her siden U12tiden, og jeg har virkelig nydt at spille her. Jeg kommer til at savne kulissen, og folkene omkring klubben,” siger Wetche.

I de seneste par sæsoner har den 22-årig fredericianer vogtet målet for FHKs 2. divisionshold, men han vil tage skridtet videre og det er derfor, at han nu skifter.

“Jeg har brug for nye udfordringer, hvor man er en del af førsteholdet og bliver klubbens fokuspunkt, hvor der er et andet pres på,” forklarer Wetche.

Christian Wetche blev senior, da FHK var i 3. division, og han har derfor været med på en stor del af klubbens rejse.

“Det har været helt fantastisk. Jeg har fået mange gode oplevelse og håndboldøjeblikke. Jeg glemmer specielt ikke en kamp i Aarhus i 3. division, da vi rykkede op i 2. division. Der var også kampen her i hallen, da vi rykkede op i 1. division med det store konfettishow,” siger Wetche med et smil på læben og kommer ind på, hvad FHK har betydet for ham:

“Klubben har betydet rigtig meget for mig, det er min barndomsklub og vil altid være det. Jeg vil stadig følge med i, hvordan det går FHK og jeg håber det bedste for klubben.”

Fredericia Teater, Borgmester, Fredericia Håndbold Klub/FHK og FC Fredericia.
Annonce

Christian Wetche har spillet kampe på FHKs 1. divisionsmandskab, men med skiftet til Grindsted håber han at kunne hæve sit niveau så han kan få fast spilletid i landets næstbedste række på sigt.

“Jeg vil tage næste skridt. Nu har jeg spillet 2. division på FHKs andethold i to sæsoner, og nu vil jeg presse mig selv yderligere og nærme mig 1. divisionsniveau,” udtaler Wetche.

Grindsted, som keeperen skifter til, er pt. i 2. division og er en klub på vej frem.

“Deres ambitioner er at have et hold, der udvikler sig og har fokus på ungdommen. Jeg håber, at blive en kulturbærer hos dem, og bringe klubben sportsligt op og være med til at udvikle dem,” fortæller Wetche og kommer ind på den rolle, som han er tiltænkt:

“Min rolle bliver, at jeg bliver en del af målmandsteamet på 2. divisionsholdet, men ellers har der ikke været de store snakke. Jeg kommer til at være enten første eller andetvalg, og der kommer derfor et større pres på mig,” lyder det fra Christian Wetche.

www.eventc.dk
Skal du med til nogle fede koncerter? Klik her og se mere.