Lørdag var det Grundlovsdag, og den lejlighed benyttede det fredericianske byrådsmedlem, Karsten Byrgesen (D), til at fortælle om hans syn på den seneste tids turbulens i Fredericia Kommune, der blandt andet har haft fokus på oppositionspolitikernes udtalelser i pressen.

Karsten Byrgesen holdt selv en tale ved Nye Borgerliges arrangement på Landsoldatspladsen i Fredericia. En af de andre talere var Pernille Vermund, og hendes tale knyttede Byrgesen efterfølgende en kommentar til.

– Hun (Pernille Vermund, red.) taler om friheden og den lukkethed, som vi er udsat for. Vores suverænitet er taget fra danskerne, og det vigtigste er, at vi får den suverænitet tilbage, siger Byrgesen.

Et af de punkter, som Karsten Byrgesen vil have forbedret i Fredericia er, at der ifølge hans opfattelse er for mange med ikke-vestlig baggrund, der er arbejdsløse i byen.

– Vi skal starte med at stille samme krav til de folk med ikke-dansk baggrund, der bor i Danmark, også danskere. Vi har betydeligt mange med anden etnisk baggrund, der bor i Fredericia, som aldrig nogensinde har været på det danske arbejdsmarked. De står år efter år som arbejdsparate, mens de får ydelser i poser og sæk, men de yder intet for dem, forklarer Karsten Byrgesen og slår fast:

– Det forudsætter selvfølgelig, at man har viljen og evnen til at fuldføre et arbejde. Der er for mange, som ikke har viljen til det, men de har evnerne til det. Vi ser unge fyre i kæmpe, store biler og med det smarteste tøj og sko, og de laver ikke dagens gerning. Så begynder man bare at tænke: Hvor kommer rigdommen fra?  Det kommer nok ikke fra deres far og mor, da de måske er i samme situation.

Nye Borgerlige har sat holdet til kommunalvalget d. 16. november 2021. Spidskandidaten bliver Karsten Byrgesen, der også stiller op til Regionsrådet. Med sig som byrådskandidater har Byrgesen de to tidligere DF’ere, Bent Troelsen og Johnny Maigaard, samt Jens Østergaard der er ny i politik.

– Dét vi vil gøre i Nye Borgerlige er, at vi vil arbejde på et oplyst grundlag. Det vil sige, at vi vil arbejde med de fakta, der skal til for at tage en ordentlig beslutning, forklarer Byrgesen og fortsætter:

– Det er meget enkelt. Man skal stemme på Nye Borgerlige. Jeg er ikke interesseret i, at der er nogen, som bliver renset ud på nogle måder. Det er noget, som vælgerne beslutter. Jeg noterer mig bare, at den socialdemokratiske borgmesterskandale hænger ved. Det ser ud som om, at Socialdemokraterne ikke vedkender sig noget som helst af det ansvar. De begynder at skyde på oppositionen, som om det er vores skyld.

For nogen tid siden sendte udsendte Fredericia Kommune en pressemeddelelse, hvor de ville skrue ned for den hårde retorik på sociale medier, i pressens dækning og i de politiske udtalelser fra oppositionen omkring blandt andet sagen med Lars Ejby Pedersen. Det tolker Byrgesen som, at politikerne ikke bare kan udtale sig i pressen, når de vil, hvis det stod til den udsendte pressemeddelelse.

– Når man hører, at Socialdemokratiet beder de syv blå politikere om at ikke tale med den lokale presse eller skrive på Facebook, så er det noget, man kun hører i Nordkorea eller i Rusland. Det er en krænkelse imod demokratiet. Det er en krænkelse imod mig, siger Byrgesen og slutter:

– Oprydningen efter den socialdemokratiske borgmesterskandale har allerede kostet over ti millioner kroner, og vi er langt fra at være i mål. Det er altså penge, som vi kunne have fået velfærd for.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Brian Magnussen
Brian Magnussen
21:32 - 18. juni 2021 21:32

Osman min medstuderende fra EUC vil jeg med største glæde have som kollega. Det er ikke hans fejl at arbejdsgiver kigger på alder og navn for derefter at afvise. Hvem er det egentlig der betaler din løn Karsten Byrgesen? Hvor har du pengene fra?