Når der om kort tid skal forhandles om budgettet for Fredericia Kommune i 2020 er det med inputs fra alle partier – og byrådets løsgænger, Karsten Byrgesen, har også udarbejdet tanker forud for forhandlingerne. 

Handicappede, kreative udfordringer, kultur og forskønnelse er overskrifterne for Karsten Byrgesens fire hovedpunkter til budgetforhandlingerne. Det kan lyde stort, flot og dyrt, men prisen runder 250.000 kroner for de prissatte ting, og punktet om forskønnelse afhænger af hvilken model man i givetfald måtte vælge. 

Lige adgang til byen

Karsten Byrgesen har flere gange været i medierne for at kæmpe de handicappedes sag. Endnu engang er han klar til at slå et slag for de handicappede, denne gang med målet om en lige adgang til byens faciliteter. 

“Mange handicappede oplever, at der er virkelig dårlig adgang til især vandaktiviteterne i Fredericia Kommune. Østerstrand og Kanalbyen indbyder til leg i vandet, men vi har en gruppe af borgere der ikke kan være med her”, siger Karsten Byrgesen og fortsætter:

“Der bør etableres adgangsgivende ramper, hvilket desuden vil medføre en mindskelse af uheld og skader på den handicappede og deres hjælpere, som det er tilfældet nu, på grund af de ringe forhold”. 

Den anslåede pris for dette forslag er omkring 200.000 kroner. 

Kreativ fysisk udfoldelse

Noget andet der fylder for Fredericia Byråds løsgænger er den efterspørgsel der er efter redskaber til kreativ fysisk udfoldelse. Helt specifikt vil Karsten kæmpe for en klatrevæg i Kanalbyen. 

“Der er en efterspørgsel efter en klatrevæg, og det kan etableres til en rimelig pris. Jeg forestiller mig, at klarevæggen bliver udført i genbrugsmaterialer, og at den kan stilles til rådighed for foreninger eller en selvstændig virksomhed, der beskæftiger sig med klatring”, siger Karsten Byrgesen, der allerede kommer de kritiske røster om ansvar ved ulykke på forkant ved at understrege, at det netop er den forening eller virksomhed der opererer på klatrevæggen der bærer ansvaret. På den måde skal Fredericia Kommune blot afholde den udgift der er til opførslen af en klatrevæg.

Den anslåede pris for dette forslag er omkring 100.000 kroner.

Flere jam sessions

Hvis man kender lidt til Karsten Byrgesen ved man, at han elsker god musik – og selv ynder han også at udfolde sig musisk med både instrumenter og sang. 

“Jeg oplever, at der i Fredericias musikalske miljø er en efterspørgsel efter flere jam sessions. Lige nu har vi en god ramme for dette om fredagen i Tøjhuset, men her er det den mere jazzede stil der fylder. Jeg oplever at der også er en efterspørgsel efter mere traditionel folkemusik, hvor særligt strenginstrumenter, slagtøj og fløjter kommer til udtryk”, siger Karsten Byrgesen, der i sit budgetforslag har beregnet 50.000 kroner til formålet, penge der ifølge Karsten skal gå til at facilitere flere jam sessions.

“Jeg tænker at pengene skal gå til en facilitering og til at publikum ikke blive pålagt en betaling. Min ambition er, at der kan laves 10-12 sessions om året, og om man placerer dem i Det Bruunske Pakhus eller i Tøjhuset er underordnet”, forklarer Karsten.

Nørreport

“Det er ærgerligt, at vi ikke har fundet en ordentlig løsning her endnu. Vi har gentagende gange forsøgt os med maling og cement, men det holder ikke – det ses jo tydeligt på porten” , lød det sidste år fra Karsten Byrgesen, når snakken faldt på Nørreport. Siden da er den blevet påkørt – og det er den bestemt ikke blevet kønnere af, siger Karsten til Fredericia AVISEN.

Forslaget i år er stort set identisk med sidste år, fortsat ønsker Byrgesen at porten skal beklædes i kobber.

“Der er brug for en fornyelse – en fornyelse der rent faktisk holder. Jeg foreslår helt konkret, at man beklæder den med en kobberfacade. Det er super flot, og det holder for evigt. Da der ikke er tale om nyt anlæg, men derimod vedligehold, så er der penge i kassen til det” siger Karsten Byrgesen.

Prisen for dette er endnu ikke fastslået.

http://bit.ly/rosalecture