Debatindlægget er skrevet af skribenten, og udtrykker udelukkende dennes holdning.

Med vedtagelsen af EUs seneste budget har EU nået bunden. Eller har de. De har under alle omstændigheder spillet fallit – igen. At lade den sultne hund spise sin egen hale stiller hverken sulten eller evnen til at overleve. Når regeringen og de EU elskende partier påstår, at de tusindvis af milliarder EURO der nu skal foræres til uansvarlige sydeuropæiske lande, vil styrke den danske eksport, er det lige så dårlig en ide som at sælge sine varer til sig selv, eller at spise sin egen hale.  

Coronaen er blevet universal nøglen til at forklare al verdens dårligdom, og nu også årsagen til at Sydeuropa skal forgyldes med milliard gaver. Flere EU lande i Middelhavsregionen har valgt en andens samfundsmodel end os i det kolde nord, hvor vi arbejder hårdt og længe og med en nidkær lignende afregning af skatter og afgifter og et generelt økonomisk mådehold. I Danmark har vi polstret os og det har styrket vores kreditværdighed og dermed højnet vores økonomiske smertegrænse. Nedlukningen af Danmark kostede milliarder, og vi fortsat koste dyrt. Pengene skal betales tilbage og oven i det skal vi nu også – takket være EU – låne milliarder som vi kvit og frit skal forære til lande der i bedste ”luksus fælde” stil, har levet over evne. EU har forpuppet sig til at være en overstatslig institution, der har frarøvet medlemslandenes ret og evne til at bestemme selv. Nye Borgerlige og jeg siger nej tak. Tiden er inde til en afgørende folkeafstemning med henblik på et Dansk Exit eller DEXIT. EU’s værste modstander er blevet EU selv. Godt hjulpet af EU forblændede politikere der har solgt sig til den manglende rettidige omhu og klarsyn.    

Er det på tide med en folkeafstemning om det danske medlemsskab af EU?

Indlæser ... Indlæser ...
Følg
Notikation om
guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Anonnym
Anonnym
3 måneder siden

Karsten Byrgesen er ikke nationaløkonom og talentet mangler tydeligt. Karsten Byrgesen forstår ikke hvordan verdensøkonomien hænger sammen, og hvem der i sidste ende er den uansvarlige.

Han glemmer tydeligt, at den danske økonomi er drevet af eksport, og er derfor afhængige af at det går godt andre steder, om det så er for lånte penge (uansvarlig økonomi) eller ikke, det nyder den danske økonomi godt af. Købmanden lever jo godt uanset om kunderne ikke har haft råd til det de har købt hos ham.

En anden ting er valuta, den danske krone er bundet op på euroen, det er netop her, at Byrgesen viser, at han ikke ved hvad han taler om, for sandheden er jo, at det er nordeuropa der nyder godt af Euroen, fordi Euroen er svækket p.g.a. de svage økonomier i sydeuropa, det giver kæmpe fordele ude i verdenen rent konkurrencemæssigt og det har styrket bl.a. den tyske, danske hollandske økonomi, Byrgesen har levet i et land hvis valuta kunstigt har været holdt nede, og som bl.a. Trump har raset over og med rette. Euroen har omvendt været for dyr for de sydeuropæiske lande og gjort ondt værre og svækket deres økonomi og konkurrenceevne.

Byrgesen forstår ikke, at netop de sydeuropæiske landes solidaritet med nord, ikke har været til fordel for sydeuropa.

Men ja lad nu Byrgesen rive det hele ned, først da vil det gå op for ham, hvordan makroøkonomi hænger sammen, når det hele er revet ned, så er der flydende valuta kurser, kronen og en ny D-mark vil da stige markant i værdi over for andre landes økonomi, den amerikanske store bank JPMorgan, har regnet lidt på hvad der vil ske hvis euroen brød sammen, en BMW vil blive op til 30 pct dyrere i sydeuropa, mens en Fiat tilsvarende vil blive billigere i Tyskland, det samme forhold vil gøre sig gældende i samhandlen mellem sydeuropa og DK, og en dyr danske krone vil også ramme eksporten til USA og andre lande uden for EU.

England vil nu lukke fiskeriet for bl.a. danske fiskere, det kunne man læse om i går, det vil ramme dansk økonomi.

Velkommen til virkeligheden Karsten Byrgesen, det er tydeligt at du ikke ved hvad du har med at gøre.

Anonnym
Anonnym
3 måneder siden

Side op og side ned om hvor dumme EU modstandere som jeg er. Tak til kloge Aage der ikke engang har mod og mandshjerte til at fægte med åben pande og vise sit ansigt og navn.

Anonnym
Anonnym
3 måneder siden
Svar til  Anonnym

tror du er lidt forkert på den, det vedkommende skriver, er jo almen viden, som du måske burde sætte dig ind i.